Στάση πληρωμών από τους πολίτες και όχι μόνο σε τράπεζες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται από το οικονομικό επιτελείο και επιμέρους αρχές και οργανισμούς, κρύβουν το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και των νοικοκυριών. Την στάση πληρωμών.

Υπάρχει σχεδόν πλήρης στάση πληρωμών τόσο ως προς τις υποχρεώσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας, όπως οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η.

Πλέον, εκτός από τα επιχειρηματικά δάνεια δεν εξοφλούνται ούτε τα καταναλωτικά ούτε τα στεγαστικά σε ευρύτατη κλίμακα. Με αποτέλεσμα τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας να αυξάνονται γεωμετρικά, χωρίς να διαφαίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στο άμεσο μέλλον, αφού οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα διαρκέσουν περισσότερο από την ίδια την πανδημία.

Η απαγόρευση όμως της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους, έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε τις βασικές τους υποχρεώσεις. Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης φτάνει μόνο για το φαγητό του σπιτιού και όχι φυσικά για να εξοφληθούν λογαριασμοί και δάνεια. Θα είχε ο μεγάλο ενδιαφέρον να ζητηθούν επισήμως τα στοιχεία, και προκαλεί επίσης μεγάλη απορία γιατί ακόμα και η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το θέμα.

Την κοινωνία δεν την απασχολούν οι μακροοικονομικοί δείκτες όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην βασική καθημερινότητα και στην ίδια της την επιβίωση. Γιατί λοιπόν δεν ενδιαφέρεται κανείς;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ