Ανακοίνωση κόλαφος των εργαζομένων της ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ.Παρασκευή 9/2/2021
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Εν μέσω της πανδημίας και των αυστηρών περιορισμών της ελευθερίας στην καθημερινότητα και στην ενημέρωση του λαού και μετά το …ανέμελο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, το επιτελικό κράτος και η κυβέρνησή του, έφερε στην βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο – αντίδωρο στα επικοινωνιακά «δώρα» που της προσφέρει καθημερινά η τάξη που εκπροσωπεί, η τάξη των «πετυχημένων» και των «αρίστων», η τάξη των πλουσίων που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί τα ιδιόκτητα ΜΜΕ για να συγκυβερνά στο παρασκήνιο αυγατίζοντας τα κέρδη της με το μικρότερο κόστος.
Το μόνο …θετικό για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που υπάρχει στο νομοσχέδιο Λιβάνιου (πρώην Πέτσα), είναι ότι δεν θα υπάρχουν αστυνόμοι και χωροφύλακες στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο όπως στα πανεπιστήμια. Κατά τα άλλα αυτό που διακρίνει και ο πλέον άσχετος με τα τεκταινόμενα στον χώρο, είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά νομοθετεί γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια όλα όσα θεωρούνταν μέχρι σήμερα ως αυτονόητες διαφορές μεταξύ της κοινωνίας και της ζούγκλας.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την αρχή όταν εμφανίστηκε ως «νομοσχέδιο Πέτσα» και σήμερα που παρουσιάζεται ως «νομοσχέδιο Λιβάνιου», το κατήγγειλε ως μια ακόμα «επιχείρηση» του επιτελικού κράτους του κ.Μητσοτάκη, να θωρακίσει περαιτέρω την «ευπαθή» στα εργατικά δικαιώματα τάξη των βαρώνων των ΜΜΕ προστατεύοντας ταυτόχρονα την κύρια αποστολή τους που δεν είναι άλλη από την χειραγώγηση της κοινής γνώμης στα πλαίσια της πρωθυπουργοκεντρικής προπαγάνδας.
Ένα νομοσχέδιο που επι της ουσίας νομιμοποιεί την «ανηθικότητα» (υπο την ευρεία έννοια) και ηθικοποιεί την παρανομία και την αυθαιρεσία της ολιγαρχίας των καναλαρχών στα πλαίσια του γνωστού νεοδημοκρατικού δόγματος «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», και επιβραβεύει εκείνους που κρίνονται ως «άριστοι» στην εξυπηρέτηση των «ημετέρων», στο λιβάνισμα της κυβέρνησης και στην λογοκρισία κάθε βλαπτικής (για την εικόνα της) είδησης ή γνώμης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, στη χθεσινή του παρέμβαση ενώπιον της διαρκούς επιτροπής δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης της Βουλής (βλ. http://pospertgr.blogspot.gr/), απάντησε στον εισηγητή της κυβερνητικής παράταξης, καταγγέλλοντας την λογοκρισία, τη μονομέρεια, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία στην ΕΡΤ και ανέλυσε διεξοδικά κάθε άρθρο του νομοσχεδίου, περιγράφοντας με επιχειρήματα και αποδείξεις τις στρεβλώσεις που εισάγει στο χώρο των ΜΜΕ, τις σκοπιμότητες, τις σκανδαλώδεις …διευκολύνσεις στην ασυδοσία των καναλαρχών τόσο ως προς τις υποχρεώσεις τους στο κράτος όσο και προς τους εργαζόμενους , καθώς επίσης και τις προκλητικές αυξήσεις στα διορισμένα από το Μαξίμου στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ και όσων κρίνονται «άριστοι» αφού σύμφωνα με τη …λογική του κ. Λιβάνιου «οι ικανοί πρέπει να αμείβονται καλά» ( εννοώντας προφανώς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που μοχθούν καθημερινά για τη λειτουργία και την ανάπτυξή της είναι «ανίκανοι» γι αυτό και θα παραμείνουν μισθολογικά στάσιμοι και μονίμως υποαμειβόμενοι).Τόνισε επίσης ότι αφαίρεσαν δυο θετικά για τους εργαζόμενους που προέβλεπε το νομοσχέδιο (προϋπηρεσία, καλλιτεχνικές ειδικότητες) ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά για το ανθυγιεινό επίδομα που λαμβάνουν όλοι πλην των εργαζομένων στην ΕΡΤ και για ΣΣΕ.
Ξεκαθάρισε επίσης στους κυβερνητικούς εισηγητές, ότι δεν θα ανεχτούμε την επαναφορά της «εποχής Παναγόπουλου», ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις που διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΡΤ βασισμένος σε κυβερνητικές αντιλήψεις ίδιας φιλοσοφίας, επιχειρηματολογίας και κομματικής προέλευσης (ΝΔ) με το νομοσχέδιο Λιβάνιου.
Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι αναφανδόν εναντίον αυτού του νομοσχεδίου, και θα αγωνισθούν συνδικαλιστικά και νομικά για την ανατροπή και αυτής της νομιμοποίησης της νέας βαρβαρότητας , της ασυδοσίας των εργοδοτών, της ευνοιοκρατίας, των παροχών σε ημέτερους, της θεσμικής στήριξης της μιντιακής βιομηχανίας κατασκευής πρωθυπουργοκεντρικής – κυβερνητικής προπαγάνδας και την μετατροπή της ΕΡΤ σε λιβάδι που θα μπορούν να βοσκούν οι «ιερές αγελάδες» και οι ακριβοπληρωμένοι «λύκοι» του Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ