Πρόεδρος της Υποκρισίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «Εστία» σας παρουσιάζει σήμερα την Αυτού Εξοχότητα! Την Βασίλισσα του Προεδρικού Μεγάρου, τέως Ανακτόρων. Την αγαπημένη γάτα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Την συμπαθέστατη Καλυψώ.

Την πλέον ευτυχή ύπαρξη στην πατρίδα μας σε καιρό πανδημίας.

Την ώρα που στο διπλανό Μέγαρο Μαξίμου διεξαγόταν σε βαρύ κλίμα σύσκεψη υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο την επιβολή ενός τρίτου σκληρού lockdown – με καταστρεπτικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία- στην Ηρώδου του Αττικού η ατμόσφαιρα ήταν χαρίεσσα.

Η αντ αυτής μυστικοσύμβουλος Καλυψώ, η επίσημη guest star των Ανακτόρων, Καλυψώ έδινε ενώπιον του ψύχραιμου Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ένα απίστευτο ρεσιτάλ, ποζάροντας πάνω στην προεδρική καρέκλα, ακροπατώντας πάνω στο ξυλόγλυπτο γραφείο της Προέδρου, κάνοντας νάζια με χασμουρητά. Γενικώς προσέφερε ένα απίστευτο θέαμα μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής ιλαρότητος.

Η επίσημη προεδρική γάτα ήταν στην αρχή διστακτική και στεκόταν ως παρατηρητής της συνάντησης, που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κύριο Παναγιωτόπουλο με αντικείμενο τον… Εθνικό Ύμνο και άλλα συναφή θέματα, αλλά σταδιακά πήρε θάρρος. Πλησίασε τον φιλόζωο Υπουργό Αμύνης, τον περιεργάστηκε, τον οσμίστηκε, έπαιξε μαζί του και αφού έτυχε της απολύτου εγκρίσεως του, επέστρεψε στον θώκο της.

Κατόπιν όλων αυτών συγχαίρουμε την κυρία Πρόεδρο για τις μοναδικά ευτράπελες στιγμές που μας χάρισε. Σπανίως το επιτυγχάνει αλλά αυτή την φορά πρέπει να της πιστωθεί. Έπιασε το σφυγμό. Ήταν εντελώς μέσα στο κλίμα της ημέρας. Σε ώρες που οι Έλληνες βρίσκονταν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού εξ αιτίας των νέων περιορισμών στις δραστηριότητες τους και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ έκαναν τους λογαριασμούς τους για το κόστος του νέου lockdown (3,5 δις ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου) η… Καλυψώ τα κατάφερε: Ζωγράφισε για το χαμόγελο στα χείλη μας. Μας έδειξε πως να πολεμήσουμε την πανδημία. Να μην κλειστούμε στον κόσμο μας! Και όχι μόνον αυτό. Ως η νέα έγκυρη πηγή του Μεγάρου, παρισταμένη σε όλες τις συναντήσεις της Προέδρου μας πρόλαβε και τα χαρμόσυνα νέα!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε δεκτή την πρόταση του ΥΕΘΑ να παρίσταται σταθερά ένα άγημα είκοσι ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της κατά την διάρκεια της πανδημίας και να αποδίδει τον εθνικό ύμνο.

Το χαμόγελο της Καλυψούς -γελούσαν και τα μουστάκια της – στο άκουσμα της πρότασης του Υπουργού Άμυνας άσκησε καταλυτική επιρροή στην απόφαση της κυρίας Σακελλαροπούλου. Ευτυχώς. Το Έθνος οφείλει πολλά στην συμπαθή Καλυψώ, η οποία αποσύρθηκε στα ενδότερα κουνώντας με χαρά την ουρά της.

Ο δε Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος έφυγε σαν χθες από την ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 1857 στην Κέρκυρα, «ησύχασε». Όσο για εμάς εδώ στην «Εστία» που αναδείξαμε το θέμα της μη ανακρούσεως του Εθνικού Ύμνου στην δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, ειλικρινά χαιρετίζουμε – δεν πρόκειται για αστεϊσμό- την απόφαση της κυρίας Σακελλαροπούλου. Εύγε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ