Γερμανοί πιέζουν και εκβιάζουν για την ακύρωση των γαλλικών φρεγατών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του Πενταγώνου είναι ειλημμένη. Και απολύτως τεκμηριωμένη. Οι τέσσερις γαλλικές φρεγάτες Belharra είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, απόλυτα εναρμονισμένη στις ανάγκες του, και κυρίως είναι μία λύση που με τον κατάλληλο οπλισμό σπάει το δόγμα που θέλει την Ελλάδα μονίμως αμυνόμενη. Είναι τέσσερα πλωτά φρούρια που μπορούν να χτυπήσουν την καρδιά της Τουρκίας από οποιοδήποτε σημείο στο Αιγαίο.

Μία στρατηγική αναβάθμιση λοιπόν για την Ελλάδα που πλέον μπορεί να γίνει από αμυνόμενος, επιτιθέμενος. Το ότι οι Γερμανοί λοιπόν έχουν εξαπολύσει πλέγμα ενεργειών προκειμένου να ακυρωθεί η συμφωνία με τους Γάλλους, η οποία όντως είναι εξαιρετικά δαπανηρή αφού θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια €, μέρος αυτών όμως θα μείνει στην Ελλάδα αφού οι δύο φρεγάτες αριθμοί στα ελληνικά ναυπηγεία, δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος, ούτε με το γεγονός ότι δεν θα ψωνίσουμε γερμανικά πλοία.

Έχει να κάνει κυρίως με αυτή την γεωπολιτική ανατροπή που θα επιφέρει η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα. Είναι μία προοπτική που ενοχλεί την Τουρκία και Γερμανία για ακόμα μια φορά με δόλιο τρόπο στέκεται στο πλευρό της ιστορικής συμμάχου της.

Η εισήγηση λοιπόν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ξεκάθαρα υπέρ των γαλλικών φρεγατών. Την τελική απόφαση όμως θα την πάρει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού χθες στον Αλέξη Παπαχελά ήταν εξαιρετικά περίεργη, αφού ο πρωθυπουργός διέψευσε ευθέως τον υπουργό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο αναφορικά με τον τριπλό κίνδυνο θερμού επεισοδίου που αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι. Μήπως αυτή η απαξίωση του υπουργού εθνικής άμυνας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, συνδέεται με τα τεκταινόμενα γύρω από τις φρεγάτες;

Διότι εδώ ξύπνα και μία μαύρη μνήμη. Αυτή του περιβόητου κυσέα με τα υποβρύχια. Αλλά και το C4i. Όπου οι Γάλλοι είχαν κοιμηθεί νικητές και ξύπνησαν ηττημένοι από τους Γερμανούς, αφού όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, «οι Γερμανοί χτυπούσαν ψηλά».

Ας το προσέξει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ιστορία είναι πολύ πρόσφατη για να επαναληφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ