Επόμενο μέτρο η χρήση της διπλής μάσκας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αρχή έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας που εμφανίστηκε δημόσια με δυο μάσκες ταυτόχρονα, μια χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Από ότι φαίνεται μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η εμφάνιση του.

Μετα βγήκε ο Γκικας στα παράθυρα που ανοιξε την συζήτηση στα κανάλια: Γκίκας: Γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας – Θα κυκλοφορούμε με δυο μάσκες όπως ο Τσιόδρας;

Σημερα συνεχίζουν το θέμα και άλλοι “έγκριτοι” λοιμωξιολογοι.

Χαρακτηριστικη είναι η τοποθέτηση του κυρίου Βασιλακόπουλου που δηλώνει πως  Εκεί που χρειάζεται να προστατεύσει πολύ τον εαυτό του, φοραει διπλή μάσκα.

“Οι μάσκες παρέχουν άλλο ποσοστό προστασίας κυρίως από τα μικρά σταγονίδια, που είναι κάτω από 10 μικρομέτρα, στα οποία μεταφέρεται ο κορονοϊός. Υπάρχουν οι μάσκες αυξημένης προστασίας, που ονομάζονται ανάλογα αν προέρχονται από την Ασία, την Ευρώπη ή την Αμερική KN80, 95 και 99, ή Ν80, 95 και 99 ή FSP1, FSP2, FSP3 που κατακρατούν το 80, 95 ή 99% των μικρών σταγονιδιών. Υπάρχουν οι απλές χειρουργικές μάσκες που κατακρατούν περίπου το 50% και το τι κατακρατούν οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι ενιαίο, γιατί υπάρχουν υφασμάτινες μάσκες που είναι ένα στρώμα, δύο ή τρία στρώματα. Όσα περισσότερα τα στρώματα, και από πολλά υφάσματα, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στη λειτουργία της απλής χειρουργικής μάσκας. Όταν τώρα βάλω δύο μάσκες προφανώς αυξάνω την ικανότητα να φιλτράρω τα μικρά σταγονίδια, άρα να προστατεύομαι και από τον κορονοϊό, που μεταφέρεται με τα μικρά σταγονίδια. Γι’αυτό και επειδή τώρα υπάρχει ο φόβος της αυξημένης μεταδοτικότητας από τα μεταλλαγμένα στελέχη, για αυτό υπάρχει η συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα, μήπως θα ήταν χρήσιμο, ιδίως εκεί που υπάρχει πολυκοσμία και δεν μπορώ να αποφύγω τον συνωστισμό και δεν μπορώ να κρατήσω τις σωστές αποστάσεις, μήπως θα ήταν χρήσιμο να έχω δεύτερη μάσκα πολλώ μάλλον δε, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν φορούν τη μάσκα σωστά με αποτέλεσμα η μάσκα να έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από αυτή που σας είπα.

Μια διπλή μάσκα μπορεί να φοράει ο καθένας, και εγώ έχω δει συνανθρώπους μας να φορούν διπλή μάσκα ήδη. Δεν είναι κάποιο πρόβλημα αυτό. Θα σας πω τι θα έκανα εγώ. Αν για παράδειγμα κινούμαι με τα ΜΜΜ την ώρα που θα ήμουν μέσα πχ στο λεωφορείο θα έβαζα διπλή μάσκα. Την ώρα που βγαίνω από τα ΜΜΜ και περπατάω στον δρόμο, εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, αν μου δημιουργούσε δυσφορία η διπλή μάσκα λόγω κατακράτησης υδρατμών, θα έβγαζα τη μία από τις δύο και θα έμενα με την μία. Είναι θέμα κοινής λογικής. Εκεί που χρειάζεται να προστατεύσω πολύ τον εαυτό μου, βάζω διπλή προστασία. Εκεί που δεν χρειάζεται βάζω λιγότερη.

Υ.Γ. Συζητούν για διπλή μάσκα στους πολίτες όταν ο Μητσοτάκης δεν φοραει ούτε μια….. Αρνήθηκε να βάλει μάσκα ο Μητσοτάκης; (Βίντεο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ