Εκπαιδεύοντας τον πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι υπήρχαν Έλληνες εξαρτημένοι από τον μισθό τους. Δεν θέλαμε να το μάθει ξαφνικά και να σοκαριστεί, αλλά ο κόσμος είναι κακός. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι το έμαθε και ελπίζουμε να μην πληγώθηκε.
Μετά έμαθε ότι υπάρχουν Έλληνες για τους οποίους η μετακίνηση δεν αποτελεί άσκοπη ενέργεια. Σοβαρά τώρα! Υπάρχουν Έλληνες που όταν βγαίνουν από το σπίτι τους δεν πηγαίνουν εκδρομή ή για ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, για παράδειγμα. Η μετακίνηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για επιβίωση!
Και αναφέρομαι στην γιαγιά από την Λαμία. Την γιαγιά με τα ροζιασμένα χέρια, που έπρεπε να βγει στο βουνό για να μαζέψει χόρτα, να κουβαλήσει τον αυτοσχέδιο πάγκο της, εν είδη χαρτόκουτων και να στηθεί δίπλα από κάποια λαϊκή αγορά για να τα πουλήσει. Γιατί αν δεν το κάνει αυτό, δεν έχει κάποιο άλλο τρόπο βιοπορισμού. Κυριολεκτικά όμως. Αυτή η γιαγιά, λοιπόν, δεν μετακινείται άσκοπα. Και -κοίτα να δεις τώρα ένα παράξενο πράγμα- το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Άσκοπες είναι οι μετακινήσεις με τα χέρια στην τσέπη, για να μας πάρουν οι κάμερες. Δεν μετακινείται άσκοπα ο βιοπαλαιστής που πηγαίνει να βγάλει το ψωμί του.
Επίσης, επειδή στην συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Παιδεία, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «απαραίτητη προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει ένας φοιτητής, εάν θέλει να απολαμβάνει των προνομίων της δημόσιας εκπαίδευσης», θα θέλαμε να του πούμε ότι η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι «προνόμιο» αλλά «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!!! Και ειλικρινά ας μας συγχωρήσει που δεν έχουμε όλοι εκατομμύρια για να πληρώνουμε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή πανεπιστήμια στο εξωτερικό και αρκούμαστε στα ταπεινά ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ κλπ.
Στην ίδια ομιλία είπε ότι «στο Πολυτεχνείο γράφτηκε η πιο λαμπρή σελίδα της αντιδημοκρατικής πάλης». Τι είναι αυτό τώρα; Δεν διάβασε τον λόγο του πριν τον εκφωνήσει; Έκανε σαρδάμ; Ή έχουμε άγνοια της ιστορίας;
Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά έχουμε και αυτές τις διερευνητικές επαφές με τους Τούρκους και δεν είμαι σίγουρη τι ξέρει για τις μάχες που δόθηκαν για να μπορεί σήμερα να κυβερνά αυτή τη χώρα, με τα συγκεκριμένα σύνορα. Και δεν ξέρω τι μπορεί να υπογράψουν…
Αχ κύριε Μητσοτάκη, αναδεικνύεστε σε πολύ μικρό πρωθυπουργό για να κυβερνάτε ένα μεγάλο έθνος…

Δήμητρα Παναγοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ