Η συναίνεση στα ελληνοτουρκικά, καταστροφική για τον ΣυΡιζΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως είναι δυνατόν το κόμμα που ως κυβέρνηση ακύρωσε την «νέα δομή» του ΝΑΤΟ, πέταξε τα τουρκικά πλοία έξω από το Αιγαίο, απείλησε με πόλεμο για τυχόν παραβίαση της διευρυμένης υφαλοκρηπίδας και άνοιξε πυρ σε τουρκικά ελικόπτερα πάνω από την Μεγίστη, σήμερα να απεμπολεί όλα αυτά και να στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη;

Το μεγαλύτερο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την επιχείρηση ολοκλήρωσης του έργου του Σημίτη αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, δεν είναι μόνο ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της διαπλοκής. Είναι κυρίως η συνέλευση που δείχνει ο ΣυΡιζΑ, ειδικά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του που προέρχονται από την θεωρητική, απρόσωπη αριστερά και δεν έχουν κανένα έρεισμα στην συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος.

Όσο λοιπόν ο Μητσοτάκης έχει την συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα τερατώδη που προσπαθεί να κάνει μέσω των διερευνητικών συνομιλιών και στο βάθος την εγκληματική προσφυγή στην Χάγη, συνεχίζει ακάθεκτος.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ανέχεται να γίνεται δεκανίκι σε ένα τέτοιο ολέθριο σχέδιο το οποίο είχε καταδικαστεί από την ίδια την ιστορία και τον ελληνικό λαό μετά την συντριβή του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Διότι ουδείς δικαιούται να τρέφεις ψευδαισθήσεις. Οποιαδήποτε συναίνεση του ΣυΡιζΑ στο εθνικά επικίνδυνο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα εξαφανίσει τον Μητσοτάκη αλλά τον ΣυΡιζΑ.

Οι θεωρητικές προσεγγίσεις, ο λαός της λέει αμπελοφιλοσοφίες, θεωρητικών της αριστεράς αναφορικά με την καλή γειτονία, αφήνουν παγερά αδιάφορο το συντριπτικό κομμάτι ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τον ΣυΡιζΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές. Κλείνουν όμως οριστικά την πόρτα και σε όσους είχαν ψηφίσει ΣυΡιζΑ αλλά προτίμησαν την αποχή στις τελευταίες εκλογές, ακριβώς λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι πραγματικά ψευδαίσθηση, η άποψη ότι ο λαός ψήφισε τον ΣυΡιζΑ λόγω των ιδεολογικών του προσεγγίσεων. Το ποσοστό ψηφοφόρων που συμφωνούν με την ιδεολογία του Φίλη και του Κατρούγκαλου στα εθνικά, δεν υπερβαίνει το 3%. Αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις τις οποίες προσπαθεί να κουκουλώσει άρον – άρον το μέγαρο Μαξίμου για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην συναινετική στάση του ΣυΡιζΑ. Δεν είναι δυνατόν πάνω από του 3 στους 10 ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ να συμφωνούν με την άποψη Σαμαρά στα ελληνοτουρκικά, παρότι αντιπαθούν τον τέως πρωθυπουργό!

Δεν είναι δυνατόν 3 στους 10 ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ να απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών και όμως ο ΣυΡιζΑ να επιχειρεί και δεύτερη αυτοκτονία. Παρά την προσπάθεια στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ηγετική ομάδα του ΣυΡιζΑ, η οποία είναι αναμενόμενη διότι δεν μπορεί τώρα να πούμε ότι έκανα λάθος, είναι κοινό μυστικό ότι ο Κοντιζάς έκανε το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη, φέρνοντας τον στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του μάλιστα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, διότι μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε τελείως διαφορετική εικόνα για όσα είχε συμφωνήσει ο Κοτζιάς. Μόλις όμως το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας ήρθε στην δημοσιότητα, εκεί ο ίδιος ο Τσίπρας είχε εγκλωβιστεί και αναγκάστηκε να συνηγορήσει αφού δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Η σιωπή όμως του ΣυΡιζΑ απέναντι στην ύποπτη δράση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, είναι αδικαιολόγητη και αυτοκαταστροφική. Είναι πραγματικά ανεξήγητη. Και καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να δικαιολογήσει συνεργεία σε εθνική μειοδοσία. Ειδικά όταν ως κυβέρνηση έκανες ακριβώς τα αντίθετα. Και εάν δεν υπήρχε το φιάσκο της συμφωνίας των Πρεσπών, ουδείς θα μπορούσε να αμφισβητήσει την προάσπιση των εθνικών δικαίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ