Το ανώτατο παράσημο της Σερβίας στον Προκόπη Παυλόπουλο, σε μία άκρως σημαδιακή κίνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην σημερινή εθνική επέτειο των 217 ετών από την πρώτη εξέγερση των Σέρβων κατά του οθωμανικού ζυγού το 1804, επέλεξε ο πρόεδρος της Σερβίας να απονείμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σερβικού κράτους στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς λοιπόν, απένειμε το παράσημο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας, την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση του σερβικού κράτους που αποδίδεται σε αρχηγούς ξένων χωρών και κυβερνήσεων, στον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την προσφορά του στην ανάπτυξη των ελληνο-σερβικών σχέσεων.

Το παράσημο θα αποδοθεί στον κ. Παυλόπουλο όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Σερβικής Προεδρίας.

Η ενέργεια αυτή της Σερβίας έχει ισχυρούς συμβολισμούς. Έρχεται λίγες ημέρες μετά την κορυφαία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου που αποτελούσε ράπισμα για την Τουρκία. Η ενέργεια αυτή της Σερβίας έχει ισχυρούς συμβολισμούς. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου, όπως και της λεγόμενης «μεγάλης Αλβανίας».

Αυτά είναι γεγονότα που οι Σέρβοι δεν ξέχασαν ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ