Η Αίγυπτος προεξοφλεί εκδίωξη των Τούρκων από την Λιβύη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επτά χρόνια μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τρίπολη, το Κάιρο αποφασίζει να ανοίξει πάλι την πρεσβεία του στην Λιβύη. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης  Μοχάμεντ αλ Καμπλάουι ανακοίνωσε ότι διπλωματική αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο  θα επισκεφθεί την Τρίπολη για να ανοίξει ξανά την πρεσβεία της, προκαλώντας εκνευρισμό στην Τουρκία.
Και είναι λογικό. Φαίνεται ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, έκανε την Αίγυπτο να αλλάξει στρατηγική. Και αυτό εξηγείται μόνο με έναν τρόπο. Ότι η Αίγυπτος προεξοφλεί πως στις επόμενες εκλογές θα θριαμβεύσουν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον εθνικό στρατό της Λιβύης, άρα οι τούρκοι θα εγκαταλείψουν την χώρα.

Παρακολουθούμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την εξέλιξη, έχοντας ως δεδομένο ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου έχουν την καλύτερη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Λιβύη. Η απόφαση λοιπόν της αιγυπτιακής κυβέρνησης να κάνει αυτή την κίνηση δείχνει πολλά. Δεν υπήρχε περίπτωση η Αίγυπτος να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με την Λιβύη, γνωρίζοντας ότι η Τουρκία θα παραμείνει στην χώρα. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ