27/07/2021

Δέσμιος των Βαρόνων των ΜΜΕ, αλλά απέναντι στο οικογενειακό του περιβάλλον ο Πρωθυπουργός

Γραφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Όμως παρ΄ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο να τον ανατρέψει αμφισβητώντας τον, εν τούτοις βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση! Αφού ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος των Βαρόνων των Media και δεν γνωρίζει πως μπορεί να ξεφύγει από αυτό το σφιχταγκάλιασμα!

Θυμηθείτε τι ακριβώς ακολούθησε της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στην προ δυο εβδομάδων “Καθημερινή της Κυριακής” του Ομίλου Γιάννη Αλαφούζου, όπως γλαφυρότατα παρουσίασε η “εφημερίδα των Συντακτών” (25/1/2021):
«Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά” ο – ας πούμε – ύποπτος ρόλος της “Καθημερινής” και ιδίως του “δυσαρεστημένου” διευθυντή της.
“Η κατά τ’ άλλα παραταξιακή εφημερίδα που αρχικώς λανσαριζόταν ως η αποτύπωση στον χώρο των ΜΜΕ του κυβερνητικού προφίλ, το οποίο επιθυμούσε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος”, γράφει θεωρώντας πως οι “στοχεύσεις τέτοιων ενεργειών” του Αλέξη Παπαχελά (αλλά και του κ. Σαμαρά) “καθίστανται απολύτως σαφείς” με τον διευθυντή της εφημερίδας να έχει βαλθεί “να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια”.
Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν “στελέχη προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, που είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Γιαννίρης, ο οποίος είναι δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και μια σειρά δημοσιογράφους που θητεύουν σε υπουργικά γραφεία”.
Και εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση:
“Η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ”.
Ως εκ τούτου λοιπόν:
“Μετά τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις των δύο πλευρών εξαιτίας της απογοήτευσης του διευθυντή της Καθημερινής για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να “συγκυβερνήσει” – σε επίπεδο δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πάντα – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Μεσσήνιος πολιτικός για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του τα τελευταία χρόνια”.»!

Και ω του θαύματος λίγες ημέρες μετά, με αφορμή το νέο lockdown που επέβαλε ο Πρωθυπουργός, θεώρησε περισσότερο χρήσιμο για τον ίδιο να δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, Όπου άνοιξε τα πολιτικά του χαρτιά! Και πού νομίζετε ότι έδωσε αυτήν την συνέντευξη; Μα στον Αλέξη Παπαχελά! Όμως δεν είναι αυτή η μόνη είδηση! Η άλλη είναι, ο αποκλεισμός από το Μαξίμου της Σίας Κοσιώνη από τη συνέντευξη, η οποία επιμελείται και παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και η οποία είναι σύζυγος του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του Πρωθυπουργού και γιου της Ντόρας Μπακογιάννη! Και όπως μαθαίνουμε υπήρξε αντίδραση από το περιβάλλον της δημοσιογράφου και η οποία θα έχει ενδεχομένως ηχηρότατη συνέχεια!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ