Συναγερμός στο “Κνωσσός Παλάς”: 12 κρούσματα κορονοϊού σε ναυτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτελεί το δρομολόγιο ΠειραιάςΧανιά

Τουλάχιστον 12 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου “Κνωσσός Παλάς” έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες ημέρες με το καράβι από τον Πειραιά στα Χανιά και αντιστρόφως.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, έχουν γνωστοποιηθεί ήδη τουλάχιστον 12 κρούσματα σε διάφορες ειδικότητες ναυτικών.

Τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε τεστ κορoνοϊού που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Και οι δώδεκα ναυτικοί είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς φέρουν ήπια έως και καθόλου συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσός Παλάς» είναι δρομολογημένο στη γραμμή Χανιά–Πειραιάς.

Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή την ακτοπλοϊκή εταιρεία Minoan Lines δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους ναυτεργάτες.

“Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια των μέσων και των μέτρων για την προστασία των Ναυτεργατών μέσα στα πλοία.

Επίσης έρχεται στην επιφάνεια με τα συγκεκριμένα πολλαπλά κρούσματα η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και λιμενικές υπηρεσίες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από τις ναυτιλιακές εταιρίες να λαμβάνουν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα για την υγειονομική προστασία των Ναυτεργατών και την αυστηρή τήρησή τους.

Καλεί δε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε μαζικά τεστ τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού των ναυτικών και των άλλων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφέρει σχετικά:

“Η κατάσταση στον χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας που αποτελεί τον βασικό συγκοινωνιακό κρίκο της ηπειρωτικής χώρας με το νησιωτικό σύμπλεγμα, ο συγχρωτισμός που αναπόφευκτα υπάρχει μέσα στους κλειστούς χώρους των πλοίων, καθιστά αναγκαίο, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε όλα τα πλοία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης στην κατεύθυνση ουσιαστικής προστασίας των Ναυτεργατών με βάση τις παραπάνω ιδιαιτερότητες προτείνουμε να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού τους και ευρύτερα σε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς”.

Βασίλης Τζήμτσος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ