Νέα απόπειρα αρπαγής παιδιού έξω από δημοτικό σχολείο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τους γονείς ενός μαθητή του δημοτικού που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής που ο γιος τους επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο, τον πλησίασε ένας άγνωστος και του ζήτησε να τον ακολουθήσει. Το αγόρι, που φοιτά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, αρνήθηκε και όταν ο άντρας το πίεσε να κάνει αυτό που του είχε ζητήσει εκείνο τρομοκρατημένο «έβαλε φτερά» στα πόδια του και έφτασε γρήγορα στο σπίτι του, που ευτυχώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σχολείο.

Τρέμοντας από τον φόβο το παιδί είπε αμέσως στον πατέρα του και στη μητέρα του τι είχε συμβεί, κι εκείνοι με τη σειρά τους, αναστατωμένοι, ενημέρωσαν σχετικά τον διευθυντή του δημοτικού. Την επομένη το πρωί οι γονείς του μικρού μαθητή, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου για να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Ο διευθυντής του δημοτικού γνωστοποίησε το περιστατικό στους γονείς όλων των μαθητών, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά τους για να ξέρουν πώς να ενεργήσουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής στους γονείς αναφέρεται ότι η προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων τούς ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

«Αν και σίγουρα έχουν γίνει συζητήσεις με τα παιδιά στο σπίτι και το σχολείο για το πώς χρειάζεται να αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να επανέλθετε, χωρίς υπερβολές, και να επιστήσετε την προσοχή τους ώστε να είναι προετοιμασμένα για ανάλογα περιστατικά» αναφέρεται στο έγγραφο, επισημαίνοντας ότι το σχολείο, από τη μεριά του, θα κάνει συζήτηση σε όλα τα τμήματα και θα επιδιώξουν ενημέρωση από την Αστυνομία προς τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ