Το “Νικηφόρο Δόγμα”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 1982 η Αργεντινή εισέβαλε και κατέλαβε τις Νήσους Φώκλαντ θέλοντας να αποδείξει πως τις ανήκουν. Τότε το Ηνωμένο Βασίλειο που τα θεωρούσε δικά του αυτά τα νησιά στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, έστειλε προς υπεράσπισή των ολόκληρη αρμάδα πολεμικού ναυτικού! Αυτή η “κρίση των Φώκλαντ” κράτησε δέκα εβδομάδες! Ναι, οι Άγγλοι έστειλαν το Πολεμικό τους Ναυτικό στην άλλη άκρη της γης! Και εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν “δεξαμενές σκέψεις” παραγωγής εξωτερικής πολιτικής, που υποστηρίζουν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος, βρίσκονται πολύ μακριά για να τα υπερασπιστούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όταν το 467 π.Χ. οι Αθηναϊκές τριήρεις με αγήματα πεζοναυτών έπλητταν περσικούς στόχους στον Ευρυμέδοντα ποταμό (ποτάμι της Μικράς Ασίας που εκβάλλει στη Μεσόγειο, στον κόλπο της Αττάλειας) στην περιοχή της Κιλικίας.
Τώρα λοιπόν, και με την επικείμενη παραλαβή των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale και των λοιπών εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάθε δικαιολογία πως η “Κύπρος κείται μακράν” δεν ευσταθεί!
Αφού απέναντι από το γερμανικό Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν, όπως και το αντίστοιχο αμερικανικό Κόνραντ Αντενάουερ, που ενεργούν ως εργαστήρια πλύσης εγκεφάλων και προώθησης προπαγάνδας, βρίσκεται πλέον η “γαλλική σκέψη” για το Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο!
Γι΄ αυτό το δόγμα μάχης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει πλέον να λέγεται “Αμυντικό Δόγμα”, ούτε “Δόγμα Αποτροπής”!
Ίσως η σωστή ονομασία θα ήταν “Νικηφόρο Δόγμα”!
Ώστε να ελευθερώνεται η ελληνική σκέψη και το επιθετικό πνεύμα των στελεχών των Ε.Δ. της Πατρίδας μας!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ