Καιρός σήμερα Τετάρτη 17/2: Ολικός παγετός μετά τα χιόνια – 250.000 σπίτια χωρίς ρεύμα σε Αττική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός σήμερα Τετάρτη 17/2: Στα λευκά η Αττική για άλλο ένα 24ωρο. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες σπίτια – Βγαίνει και ο στρατός στους δρόμους

Καιρός σήμερα Τετάρτη 17/2: Το πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας από τα ξημερώματα της Τρίτης και η κακοκαιρία Μήδεια έχει ντύσει στα «λευκά» ακόμα και την Αττική, η οποία δεν θυμάται αντίστοιχη χιονόπτωση εδώ και χρόνια, αλλά παράλληλα προκάλεσε πολλά προβλήματα αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο θα επικρατήσει ολικός παγετός. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

meteo 3

Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση της Φλώρινας, όπου το πρωί της Τετάρτης, ο υδράργυρος θα πέσει στους μείον 17 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Τρεις νεκροί, προβλήματα με το ρεύμα, κλειστή η εθνική

Συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ανέλαβαν από το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2021 να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Αττική, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι συνολικά 29 γειτονιές και όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι το έργο της αποκατάστασης δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. (Διαβάστε αναλυτικά).xionia 1

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει, τη ζωή τους στη χώρα μας από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας με την ονομασία «Μήδεια», ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε δρόμους, ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Παρατείνεται μέχρι τις 07:00 το πρωί  της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στο τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τα όρια της Βοιωτίας. (Διαβάστε αναλυτικά).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ