Εύγε! Πλήρωσε από την τσέπη του τη διαμονή αστέγων σε ξενοδοχείο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ασλανίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση: Όχι μόνον πλήρωσε από την τσέπη του τη διαμονή αστέγων σε ξενοδοχείο κυριολεκτικά σώζοντας ζωές, αλλά αρνήθηκε να το διατυμπανίσει!

Το δημοσιοποίησε ο …άναυδος ξενοδόχος!

Μέσα στη «χλωμή» εικόνα των πολιτικών της χώρας, υπάρχουν και κάποια γεγονότα που μας οδηγούν στη σκέψη ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, με την παρουσία νέων πολιτικών, των οποίων η κοινωνική προσφορά στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα.

Τι συνέβη, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη; Μεγάλος αριθμός αστέγων φιλοξενήθηκε σε δομές του δήμου, αλλά δυστυχώς, μια ολιγάριθμη ομάδα αστέγων δεν μπορούσε να φιλοξενηθεί πουθενά, καθώς όλοι οι χώροι φιλοξενίας του δήμου είχαν γεμίσει.

Ο δήμος ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει χώρους φιλοξενίας αστέγων, και έτσι έπρεπε άμεσα να δοθεί λύση, για να μην κοιμηθούν στον δρόμο οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας.

Η λύση δόθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος έψαξε και εντόπισε ένα ξενοδοχείο της πόλης, που ήταν σε λειτουργία και είχε διαθεσιμότητα δωματίων, το οποίο δέχτηκε τους αστέγους στα δωμάτιά του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, τον λογαριασμό για τη διανυκτέρευση των αστέγων πλήρωσε από την τσέπη του ο κ. Ασλανίδης μόλις μπήκαν στα δωμάτιά τους και αποχώρησε, ενώ οι άστεγοι το πρωί της Δευτέρας αποχώρησαν, αφού έτυχαν της άριστης φιλοξενίας, ζεστάθηκαν και απέφυγαν τα κρυοπαγήματα.

Τέτοιες ενέργειες αξίζουν προβολή και μίμηση, ενώ ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι παραπάνω, αναφέροντας ότι δεν επεδίωξε δημοσιότητα με αυτή την κίνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ