Κατά του lockdown Καθηγητές Harvard – Sorbonne – ΑΠΘ: Το περιφερόμενο τσίρκο επιμένει λόγω Πισσαρίδη και ανικανότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθηγητές ΑΠΘ – Harvard – Sorbonne λένε ότι το lockdown δεν είναι λύση. Το ίδιο σε Γαλλία (σύμφωνα με το Reuters) και την Ιταλία (lci.fr) το ίδιο. Σε όλο τον κόσμο το lockdown θεωρείται έσχατη λύση. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έχει την χειρότερη οικονομική ύφεση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ισως όμως αυτός είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης, να βάλει λουκέτα στην αγορά, όπως θέλει το σχέδιο Πισσαρίδη.

Κορυφαίοι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, θεωρούν το lockdown σαν την τελευταία επιλογή αντιμετώπισης της πανδημίας. Η στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την επέλεξαν γιατί είναι η εύκολη εφαρμογή. Η ιχνηλάτηση, η επιτήρηση και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θέλουν οργάνωση, θέληση και δουλειά. Το ίδιο και με τα εμβόλια. Οπως λένε και οι επιστήμονες, τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια γιατί απλά δυσκολεύουν τον ιό, αλλά για την αντιμετώπισή του προηγούνται όλα τα παραπάνω συν τα φάρμακα. Οπως λέει ο καθηγητής της Σορβόννης, στην Ελλάδα δεν έχουν εμπλακεί οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να κάνουν νωρίς γρήγορη διάγνωση, να παρακολουθεί τους ασθενείς, να τους διαχωρίζει, να χορηγούν τα κατάλληλα φάρμακα και έτσι τελικα γίνεται συμφόρηση στα νοσοκομεία και μετά δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ.

Δείτε τι λένε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του τμήματος Χημικών Μηχανικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής (ΑΠΘ), η Ναταλία Λινού Διευθύντρια του Κέντρου για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Πανεπιστημίου Harvard και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Σορβόννης

Γαλλία – Ιταλία λένε ΟΧΙ στα ολικά lockdown

louketo new

Στην Γαλλία, σύμφωνα με τον Reuters και στην  Ιταλία, σύμφωνα με το γαλλικό lci.fr συμφωνούν πως το γενικό lockdown δεν ήταν απαραίτητο αλλά στην Ελλάδα, όπου έχουν αποτύχει σε όλα, οικονομία, νοσοκομεία, εμβολιασμούς, φάρμακα, ο ανέμελος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μπασκεμπολίστας Υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας  που κάθε μήνα αλλάζει άποψη, ξέρουν καλύτερα.

1 3

Ιταλία

Το γαλλικό μέσο ενημέρωση LCI είχε άρθρο με τίτλο “Η Ιταλία κτυπά την επιδημία χωρίς lockdown;” όπου αναφέρει ότι όσοι είναι κατά των ολικών lockdown χαίρονται για εικόνες από πολυσύχναστους ιταλικούς δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο 7/2  – 8/2. Για αυτούς, είναι απόδειξη ότι μπορούμε να περιορίσουμε την επιδημία του κορωνοϊού χωρίς τους περιορισμούς.

Φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέτρα, αλλά δεν υπάρχει ολικό lockdown που καταστρέφει και την οικονομία αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που τελικά στην Ελλάδα οδήγησε στα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή με το που άνοιξαν τα καταστήματα να βγουν διψασμένοι όλοι μαζί στους δρόμους, αντί να υπάρχει μια ήρεμη καθημερινή ζωή.

Η Ιταλία υπόκειται σε πολλούς κανόνες. Αλλά στα μπαρ, στα εστιατόρια και τα μουσεία μπορούν οι πολίτες να ξεσκάσουν  μέχρι τις 6 μ.μ. και σε περιορισμένο αριθμό, τα μουσεία είναι ανοιχτά μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ σε όλη την εθνική επικράτεια από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ. και τα διαπεριφερειακά ταξίδια εξακολουθούν να απαγορεύονται. Αλλά η οικονομία λειτουργεί και η άνθρωποι στην εστίαση δεν χρειάζεται να παραδώσουν τα κλειδιά στον Πρωθυπουργό, όπως στην Ελλάδα και δεν καταστράφηκαν έχοντας τα μαγαζιά τους κλειστά για 165 ολόκληρες ημέρες, άλλη μια κακή πρωτιά για την Ελλάδα.

Φυσικά και στην Ιταλία οι υγειονομικοί προειδοποιούν, αλλά ο εκεί Υπουργός Υγείας αρκέστηκε σε μια προειδοποίηση να τηρούν οι πολίτες τα μέτρα, αλλά αυτό απέχει από το ολικό lockdown της Ελλάδας. Ο Υπουργος ο Roberto Speranza προειδοποίησε: “Η ταξινόμηση της κίτρινης ζώνης δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο, πρέπει ακόμη να είμαστε πολύ προσεκτικοί εάν δεν θέλουμε να αναιρέσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.”. 

Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μιλάμε για εβδομάδες ανοιχτής αγοράς, αλλά η ΝΔ κατάφερε να είναι χώρα σε διαρκές lockdown από τον Νοέμβριο και αντί να βελτιωθεί η κατάσταση να πάμε μέχρι τον Μάρτιο με κλειστή οικονομία

sms karantina koronoios24925 768x512 1

Γαλλία

Οπως αναφέρει σήμερα το Reuters η κατάσταση του COVID-19 στη Γαλλία είναι επί του παρόντος σταθερή και η κυβέρνηση ορθώς αποφάσισε να μην επιβάλει νέο εθνικό κλείδωμα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Olivier Veran

Ο Veran είπε επίσης στο ραδιόφωνο της France Info «είναι πιθανό και μάλιστα προτιμότερο» ότι η Γαλλία δεν θα χρειαστεί lockdown ξανά.

«Για τρεις εβδομάδες είχαμε (κατά μέσο όρο) 20.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα και 3.000-3.200 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι σταθερό αλλά υψηλό … Δεν απαιτεί εθνικά μέτρα κλειδώματος », είπε ο Veran.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από μολύνσεις COVID-19 αυξήθηκε κατά 458 τη Δευτέρα σε 79.423 – τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους γείτονές της, η Γαλλία απέφυγε να επιβάλει τρίτο εθνικό lockdown, ελπίζοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 15 Δεκεμβρίου

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 4.317 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στη Γαλλία τη Δευτέρα, από 19.715 την Κυριακή και 4.347 την περασμένη Δευτέρα. Ο αριθμός των ατόμων στο νοσοκομείο με τον ιό αυξήθηκε κατά 343, σε 28.037.

 Ελλάδα…Σενάρια για παράταση του σκληρού lockdown πριν καλά καλά… ξεκινήσει!

Το σκληρό lockdown στην Αττική ξεκινάει από αύριο με σχολεία και καταστήματα να βάζουν λουκέτο ακόμα μια φορά, με τα περισσότερα καταστήματα να μην έχουν ανοίξει καν από τον Νοέμβριο με SMS και πρόστιμα και την εστίαση να συμπληρώνει έξι μήνες με κατεβασμένα τα ρολά. Στο χθεσινό διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν μόλις παρατηρήθηκε ότι το αποδυναμωμένο ΕΣΥ παρουσιάζει ξανά εικόνες συμφόρησης. Μια φράση του όμως στάθηκε αρκετή για να δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας στους πολίτες. «Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού» είπε και προειδοποίησε ότι έρχονται και… χειρότερα.

Και δεν υπάρχει τέλος. Γώγος: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την παράταση»

Από την πλευρά τους, λοιμωξιολόγοι και καθηγητές από την Επιτροπή των Ειδικών ήδη κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παράταση των αυστηρών μέτρων στην Αττική. Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τα αποτελέσματα του lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει παράταση των μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ