Το κυνήγι του τούρκου ξεκίνησε στο βόρειο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καίριο χτύπημα από τη σιιτική πολιτοφυλακή  «Ασάμπ αλ Κέχφ»/ «Ashab al-Kehf» σε Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ καθώς εκτόξευσε έναν πύραυλο σε τουρκική στρατιωτική βάση στην επαρχία της Μοσούλης. Στοχος ήταν η στρατιωτική βάση Μπάσικα (Başika Üssü), στην οποία ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει φιλοτουρκικές ομάδες και η «Ασάμπ αλ Κέχφ», με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέλαβε την ευθύνη της πυραυλικής επίθεσης.

Εκτιμάται ότι η «Ασάμπ αλ Κέχφ»είναι η πρώτη οργάνωση που συνδέεται με τις μεγάλες σιιτικές οργανώσεις πολιτοφυλακής που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ.

Αναφέρεται, επίσης,  ότι οι σιιτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, στο Ιράκ, έχουν σχηματίσει νέες υποομάδες με νέα ονόματα και έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις μέσω αυτών. Στο παρελθόν, ακούστηκαν ομάδες που είχαν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις και στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η σιιτική ομάδα χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό στο βόρειο Ιράκ ως «στρατό κατοχής».

Mirahaber

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ