Η κ. Σακελλαροπούλου καλεί το κράτος δικαίου να προστατεύσει και τον Λιγνάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Κατά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι συμπεριφορές που αποδοκιμάζονται σε κάθε εποχή. Υπάρχουν όμως και ορισμένες  που σε προηγούμενες εποχές  μπορεί να θεωρούντο συμβατές με τις τότε κοινωνικές αντιλήψεις. Σήμερα όμως τα πράγματα εξελίσσονται, η κοινωνία έχει ωριμάσει αρκετά, και για αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να λειτουργούν οι θεσμοί σωστά, να ερευνώνται τα ζητήματα. Το Κράτος Δικαίου να λειτουργεί προστατεύοντας όλους τους εμπλεκομένους, γιατί ο καθένας μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα από την πλευρά του».

Αυτά είπε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην σκιά των αποκαλύψεων που αφορούν τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο η υπουργός πολιτισμού κυρία Μενδώνη χαρακτήρισε πριν από λίγο ως επικίνδυνο άνθρωπο.

Περιέργως, όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαρόπουλου είχε συναντήσει την Σοφία Μπεκατώρου προ ημερών, δεν έκανε αντίστοιχη δήλωση για την προστασία των δικαιωμάτων των βιαστών από το κράτος δικαίου. Δήλωσε συγκεκριμένο:Δήλωσε συγκεκριμένο:

«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή – ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ