12/04/2021

Άλλα 100 εκατ. $ από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης σε τουρκική τράπεζα για πράσινη ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δήλωσε την Παρασκευή ότι παρέχει δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων (82,4 εκατομμύρια ευρώ) στην DenizBank της Τουρκίας, μέρος του  Emirates NDB με έδρα το Ντουμπάι, για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε πράσινες τεχνολογίες και την υποστήριξη γυναικών υπό την ηγεσία των επιχειρήσεων υπό το φως της πανδημίας Covid-19.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για νέες συναλλαγές στην τουρκική αγορά στο πλαίσιο προγραμμάτων τιτλοποίησης DPR που υποστηρίζονται από μελλοντικές ροές. Με τη μακροπρόθεσμη διάρκεια έως επτά ετών και τους ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης, αυτή η συναλλαγή αποτελεί επίσης απόδειξη για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στην τουρκική οικονομία “, δήλωσε ο Hakan Ates, Διευθύνων Σύμβουλος της DenizBank Financial Services Group.

Η συναλλαγή επιτρέπει επίσης στην ΕΤΑΑ να παρέχει νέα χρηματοδότηση για γυναίκες επιχειρηματίες και για πράσινες επενδύσεις από μικρότερες επιχειρήσεις, όπως αυτές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποδοτικότητα πόρων, ελαχιστοποίηση αποβλήτων και εξοικονόμηση νερού, δήλωσε ο Jurgen Rigterink, πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΤΑΑ. Τα κεφάλαια της ΕΤΑΑ για την DenizBank θα κατανέμονται εξίσου μεταξύ του προγράμματος Women in Business, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό την ηγεσία των γυναικών (ΜΜΕ) και του προγράμματος της Τουρκίας για τη χρηματοδότηση της βιώσιμης ενέργειας για την υποστήριξη της αποδοτικότητας των πόρων και των επενδύσεων μικρής κλίμακας ανανεώσιμης ενέργειας, και οι δύο υποστηρίζονται από χρηματοδότηση επιχορήγησης της ΕΕ.

Η ΕΤΑΑ σημείωσε ότι η νέα της επένδυση ακολουθεί την εγγραφή 893 εκατομμυρίων ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση σε τουρκικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ