Τρίζουν τα κόκκαλα του Γέρου του Μοριά! “Παράνομες οι υποθαλάσσιες εργασίες στην Πελοπόννησο” λένε οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

toyrkia erdogan akar me erdogan

Την περιοχή της παράνομης NAVTEX προσέγγισε το τουρκικό ωκεανογραφικό Cesme. Σύμφωνα με την παράτυπη NAVTEX της Άγκυρας, θα κινείται μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου μέχρι και τις 2 Μαρτίου.

Νωρίτερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή κατηγόρησαν την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Παράλληλα ισχυρίζονται πως στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί συμπεριέλαβε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τονίζουν πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο.

https://www.dailymotion.com/video/x7ze1p2

Συγκεκριμένα, η τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι «To Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο. Οι οποίες είναι νόμιμες. Σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976»και προσθέτουν πως «η Eλλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο με ασκήσεις και υποθαλάσσιες εργασίες. H Eλλάδα είχε κάνει παρόμοιες έρευνες μεταξύ Χίου και Ικαρίας τον Δεκέμβριο του 2000 με το πλοίο Ναυτίλος του Ελληνικού Ναυτικού»

https://voicenews.gr/to-tsesme-eisilthe-stin-periochi-tis-paranomis-navtex-merika-milia-apo-to-agio-oros/

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «Mετά τις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα πραγματοποιεί υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ της Κρήτης και τη Πελοποννήσου, όπως και με νέα Navtex στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης με άγνωστη ημερομηνία λήξης»

Στο στόχαστρο και οι ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Παράλληλα στοχεύουν και τις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς τονίζουν πως «Η Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου( ημερομηνια διερευνητικών) πραγματοποίησε ασκήσεις βόρεια της Σκύρου ( Κεραυνός-21)με τη συμμετοχή 20 πλοίων και αεροπορικών δυνάμεων. Εξέδωσε NAVTEX για δράση υποβρυχίων μεταξύ 10-17 Φεβρουαρίου και υπήρχαν περιοχές που περιλαμβάνουν χωρικά ύδατα νησιών όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, τα Ψαρά, το Καστελόριζο,η Ικαρία, ο Αγιος Ευστρατιος και η Σαμοθράκη τα οποία θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Σε άσκηση και με πραγματικές βολές που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 17 Μαρτίου και 17 Απριλίου, συμπεριέλαβε τα νησιά η Λήμνος, ο Αγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, το Καστελλόριζο, η. Σαμοθράκη και η Χίος τα οποία θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Αυτό δείχνει πως η Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει την ένταση».

Antinavtex

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και την ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο».TE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ