Για πρώτη φορά σε διερευνητικές με την Τουρκία η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Κύρας Αδάμ από το militaire.gr

Η κυβέρνηση προσήλθε στις διερευνητικές επαφές στις 25 Ιανουαρίου 2021, όταν πριν από αυτές, κατά τη διάρκεια αυτών και μετά από αυτές και μέχρι σήμερα με τις έρευνες του ΤΣΕΣΜΕ, υπάρχει τουρκική κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας , σε Σαμοθράκη, Λήμνο, Μελαμπιούς, Χταπόδια, Αη Στρατη, την οποία έχει αποδεχθεί σιωπηλά.

Η Τουρκία, το διάστημα Δεκέμβριος 2020- Ιανουάριος 2021, δηλαδή την περίοδο της πρώτης συνάντησης Αθήνας- Άγκυρας, εξέδωσε τρεις διεθνείς αγγελίες κατηγορίας Β για ασκήσεις με πυρά για τις περιοχές 4,5,6 ( όπως φαίνονται στο χάρτη).

89E0B9FD D60D 4762 B752 670B0996EC8A

Σύμφωνα με τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ κατηγορίας Β, οι περιοχές των ασκήσεων κείνται αποκλειστικά στην τουρκική κυριαρχία- επικράτεια. Όπως φαίνεται στο χάρτη η περιοχή Νο 4 εισέρχεται 4νμ στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου , εντός του FIR Αθηνών, η περιοχή Νο5 εισέρχεται 5νμ στη διεθνή θάλασσα και η περιοχή Νο6 εισέρχεται 10νμ στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου.
Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας είναι νομικά πολιτικά και επιχειρησιακά πονηρή και μεθοδευμένη κατά τρόπο άκρως επικίνδυνο για την Ελλάδα, διότι:

Σύμφωνα με την απόφαση του ΙCΑΟ 1950 ΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ/ ΚΩΝ-ΛΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, τα οποία για την Τουρκία είναι τα 6νμ χωρικά ύδατα, εκτός των σημείων όπου υπάρχει η μέση γραμμή, Σαμοθράκη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδο, Καστελόριζο. Όπως φαίνεται στο χάρτη, στις περιοχές 4,5 και 6 δεν υπάρχει μέση γραμμή και έτσι η Άγκυρα παράνομα επεκτείνει κατά 4,5,10νμ αντίστοιχα τα χωρικά της ύδατα στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου και εντός του FIR Αθηνών. Δηλαδή, επεκτείνει αθροιστικώς τα τουρκικά χωρικά ύδατα σε 10,11 και 16νμ αντίστοιχα στις περιοχές 4,5 και 6 αντίστοιχα.

Η Τουρκία το 1964 καθόρισε με νόμο την τουρκική Ζώνη Αλιείας 6νμ πέρα από τα χωρικά της ύδατα και έτσι έχει Ζώνη Αλιείας 12νμ από τις ακτές της ( 6νμ χωρικά ύδατα συν 6νμ Ζώνη Αλιείας, σύνολο 12νμ) Έτσι με τις ασκήσεις στις περιοχές 4,5 και 6 η Τουρκία αποκτά παράνομα Ζώνη Αλιείας 16,17 και 22νμ αντίστοιχα. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να μην μπορούν να ξεμυτίσουν από α λιμάνια και τούτο λόγω αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ΑΟΖ μετράται 200νμ από τις γραμμές βάσης ( ακτές) πλην όμως ΚΕΙΤΑΙ μετά τα χωρικά ύδατα, δηλαδή στα 200νμ ,(6νμ είναι τα χωρικά ύδατα και 194νμ η ΑΟΖ) .Με τις ασκήσεις η Τουρκία διεκδικεί παράνομα ΑΟΖ η οποία ξεπερνά το μέσο του Αιγαίου.

Η περιοχή Νο 4 είναι πονηρά σχεδιασμένη σε βάρος της Ελλάδας και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, ενώ συνδυάζεται με την περιοχή της τουρκικής ΝΑVΤΕΧ για τις έρευνες του ΤΣΕΣΜΕ. Η περιοχή ερευνών του ΤΣΕΣΜΕ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Νο 4 περιοχή , όπου η Τουρκία με την επέκταση των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ σε βάρος της Ελλάδας θεωρεί την περιοχή ερευνών του ΤΣΕΣΜΕ, τουρκική.

Όμως το δραματικά επικίνδυνο για την κυριαρχία της χώρας και για όλα όσα εξαρτώνται από αυτήν (ΑΟΖ, χωρικά ύδατα, Ζώνη Αλιείας, περιοχή SAR κλπ.) γεγονός, ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου 2021. Τότε η Τουρκία με την αγγελία Α 6763/21 ενημέρωσε όλους τους διεθνείς αρμόδιους οργανισμούς κι όλες τις χώρες ότι θα εκτελεί άσκηση με πυρά για ολόκληρο το 2021 στην περιοχή Νο 2 (με έντονο κόκκινο χρώμα στο χάρτη). Όμως σύμφωνα με την κυβέρνηση και η τουρκική περιοχή αυτή καταλαμβάνει-καπακώνει- κατέχει ελληνική κυριαρχία.

Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕ αυτή την τουρκική αγγελία, μολονότι η Άγκυρα παραβιάζει κατάφωρα την ελληνική κυριαρχία και όλα τα νόμιμα ελληνικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσέλθει στις διερευνητικές, με κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, με το ΤΣΕΣΜΕ να σουλατσάρει δίπλα από Σκύρο και Αη Στράτη και με την ελληνική κυριαρχία να σπρώχνεται δυτικά ..προς την Κύμη;

Όλες οι κυβερνήσεις από το 2004 ακύρωναν την τουρκική ΝΟΤΑΜ εκφράζοντας έστω και τυπικά την αντίθεση τους στις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες. Από το 2004, η σημερινή κυβέρνηση είναι η μοναδική που εγκατέλειψε την ελληνική κυριαρχία και την παρέδωσε σε διεθνές μάλιστα πλαίσιο στην Άγκυρα για να την κατακερματίσει. Με αποτέλεσμα οι δηλώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση του διασφαλίζει την ελληνική κυριαρχία (6νμ και 10νμ) να χρειάζονται Πυθία για να εξηγηθούν στους πολίτες , καθ’ όσον η αντιπολίτευση βρίσκεται σε νόμιμη νιρβάνα.

Επι της ουσίας, η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη και μοναδική από το 1821, η οποία δια της σιωπής και απραξίας της αποδέχεται τουρκική κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας χωρίς καμμιά αντίδραση .

Και μάλιστα δηλώνει πρόθυμη και δεσμεύεται διεθνώς ότι θα εξακολουθήσει πάση θυσία τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, που στο μεταξύ έχει καταλάβει ελληνική κυριαρχία με σιωπηλή ελληνική αποδοχή. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο ελληνικής εφεύρεσης παραγωγής και εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση να παραδίδει σιωπηλώς ελληνική κυριαρχία, σύσσωμη η αντιπολίτευση να αποσιωπά το γεγονός και να σπρώχνει την κυβέρνηση στις διερευνητικές και όλοι μαζί να κρύβονται πίσω από την αποσπασματική και ελλιπή πληροφόρηση των συστημικών ΜΜΕ.

Η Τουρκία όμως είχε φροντίσει προτού ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες να δοκιμάσει τα ανακλαστικά τις αντιδράσεις και τα όρια των υποχωρήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη . Και διαπίστωσε ότι φυσάει ούριος άνεμος για ελληνικές υποχωρήσεις στην κυριαρχία της.
Έτσι στις 30 Δεκεμβρίου 2020 η Άγκυρα εξέδωσε παράνομα δυο ΝΟΤΑΜ ( Α 6762/20 και Α 6774/20 με τις οποίες ενημέρωνε τη διεθνή κοινότητα ότι για ολόκληρο το 2021 θα εκτελεί αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά στις περιοχές 1 και 3 (στο χάρτη), οι οποίες σύμφωνα με την κυβέρνηση καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία. Η κυβέρνηση ακολούθησε την από το 2004 αναποτελεσματική αντίδραση και εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ακύρωνε την τουρκική άσκηση, με την Άγκυρα να δηλώνει αστραπιαία ότι η άσκηση θα γίνει κανονικά. Μολονότι η Τουρκία με την άσκηση αυτή παραβιάζει το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας (ΙCΑΟ ΙΜΟ ΟΗΕ σε βάρος της Ελλάδας, και η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι άλλες από το 2004 δεν κατήγγειλαν την Τουρκία στον ΟΗΕ, ΙCΑΟ, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να συνεχίσει το γαϊτανάκι σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.
Αντιθέτως η κυβέρνηση προσήλθε «κανονικά» στις διαπραγματεύσεις…

Το MILITAIRE δημοσιεύει ως τεκμήριο την τουρκική ΝΟΤΑΜ κατηγορίας Β

67EFB6CD 6F88 4D5A B473 169AF4A67EF7

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσέλθει στις διερευνητικές, με κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, με το ΤΣΕΣΜΕ να σουλατσάρει δίπλα από Σκύρο και Αη Στράτη και με την ελληνική κυριαρχία να σπρώχνεται δυτικά ..προς την Κύμη;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ