Νεκρός υπάλληλος σε σουπερ μάρκετ που είχε νοσήσει από Κορωνοϊο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από της εργαζόμενοςσε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, με ανακοίνωση του ζητά να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι ενώ υπενθυμίζει πως, παρά τις καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού στα σούπερ μάρκετ, οι επιχειρήσεις, όχι μόνο δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αλλά τα αποκρύπτουν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά, που έφυγε από τη ζωή, λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον COVID-19.

Παρότι έχουμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης με παρεμβάσεις στα καταστήματα, μετράμε δεκάδες κρούσματα, ενώ εξακολουθούν να αποκρύπτονται κρούσματα μετατρέποντας τα καταστήματα σε χώρους διασποράς. Ο θάνατος του συναδέλφου επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που το σωματείο μας καταγγέλλει από την αρχή της πανδημίας, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στους χώρους εργασίας, αφού είναι ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας τους και πρόληψης για τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, δεν υπολογίζει τις ζωές των εργαζομένων και μπροστά στα κέρδη της, τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή και πίσω από τις ανάγκες της προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι».

Με πληροφορίες από το aftodioikisi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ