Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για το «Τσεσμέ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Χασάπη Πέτρου

Το «Τσεσμέ» που παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι το ένα θέμα. Η παραβίαση όμως του ελληνικού και καθόλα συνταγματικού νόμου 4001/2011 από την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ είναι το άλλο ακόμα πιο τεράστιο θέμα.

Εάν οι κυβερνήσεις των κρατών δεν εφάρμοζαν τους ίδιους τους νόμους των κρατών τους, για την προστασία των εθνικών τους συμφερόντων, τότε ο κάθε άρπαγας θα μπορούσε ανενόχλητος να επιβουλεύεται και να καταπατά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Η τελευταία περίπτωση ισχύει για τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά και γενικά της σιωπηλής ΝΔ. Όλοι λοιπόν στο κόμμα αυτό είναι συνυπεύθυνοι με τη σιωπή τους.

Με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Ενώ σέβεται και εφαρμόζει πιστά το νόμο της τουρκικής Βουλής για μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 νμ στο Αιγαίο, αντίθετα παραβιάζει και δεν εφαρμόζει το νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή και συγκεκριμένα το νόμο 4001/2011, ο οποίος και όρισε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα, εκεί που κάνει έρευνες, αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το τουρκικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ», σύμφωνα με τον πιο πάνω νόμο είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επομένως, η ελληνική κυβέρνηση, μη εμποδίζοντας το ανωτέρω πλοίο να κάνει έρευνες βυθού, ακόμα και καταγράφοντας το ανάγλυφο του ελληνικού βυθού, πράγμα πολύ σοβαρό για τα εθνικά μας θέματα, παραβιάζει το νόμο και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα ως ανίκανη να προστατέψει τα ελληνικά εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Διαφορετικά δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου αυτού «O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.». Από την υποχρέωση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί, ούτε οι βουλευτές, καθόσον Έλληνες είναι και αυτοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ