Φοροκαταιγίδα πέντε ημερών – Πρέπει να πληρωθούν πάνω από 2 δισ. € 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενας φορολογικός Αρμαγεδδώνας περιμένει εκατομμύρια φορολογουμένους τις επόμενες πέντε ημέρες, καθώς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ιδιοκτήτες ακινήτων, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν μια σειρά από φόρους που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, με την προθεσμία να εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο Φεβρουάριος έχει αναδειχθεί ως ο πλέον «βαρύς» μήνας σε επίπεδο φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα πρέπει να καταβληθούν: η 8η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, ο ΦΠΑ και οι δόσεις των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών που παραμένουν ενεργές. Υπενθυμίζεται πως έχει ανασταλεί η πληρωμή της δόσης Φεβρουαρίου για τις ρυθμισμένες οφειλές των πληττόμενων επιχειρήσεων, με την απλήρωτη δόση να μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

Υποχρεώσεις

Σημειώνεται έως μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκπληρωθούν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις:

α) Κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Η διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της πλατφόρμας «myCar» της ΑΑΔΕ.

β) Θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, οι οποίες έληγαν εντός του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου του 2020, καθώς και των δηλώσεων των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα αν έχει υποβληθεί αυτή.

γ) Η κατάθεση τροποιητικών δηλώσεων για ποσά αγροτικών επιδοτήσεων, που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ