Θεσσαλονίκη: Οι βιοτέχνες δεν θα αντέξουν νέο lockdown!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις τρεις στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης σύμφωνα με έρευνα του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 15 έως 19 Φεβρουαρίου σε 705 μέλη-επιχειρήσεις του ΒΕΘ

Απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και φόβο για το μέλλον των επιχειρήσεών τους εκφράζουν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μόλις τρεις στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης, ενώ πέντε στους δέκα δηλώνουν ότι δεν θα αντέξουν ένα νέο lockdown.

Στην ερώτηση «Η επιχείρησή σας εντάχθηκε σε κάποια από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης (επίδομα 800 ευρώ, επιστρεπτέα προκαταβολή, μείωση ενοικίου, επιδότηση επιτοκίων κ.λπ.)» το 78% απάντησε θετικά, ενώ το 15% απάντησε πως απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που υπέβαλλαν.

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας (δυνατότητα μέχρι τρεις επιλογές είχαν οι συμμετέχοντες), το 61% ζητεί τη μείωση του ΦΠΑ, το 59% να μειώσει ή να καταργήσει την προκαταβολή φόρου, το 50% να μειώσει τους συντελεστές στον φόρο εισοδήματος, το 31% να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, το 29% να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για το 2020 και το 2021, το 15% να διατηρήσει τη μείωση του ενοικίου στο 40% για όσο διάστημα «κερδίζει» ο κορονοϊός.

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 15 έως 19 Φεβρουαρίου σε 705 μέλη-επιχειρήσεις του ΒΕΘ, με το 70% αυτών να προέρχεται από τη μεταποίηση και το 30% από τον κλάδο των υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ