16/04/2021

Δίνουν ιθαγένεια για πλάκα γελοιοποιώντας την ίδια την πατρίδα με ερωτήσεις για την Αλίκη Βουγιουκλακη

Βλέπεις σε κάτι Αμερικανικές ταινίες να δίνουν εξετάσεις για να γίνουν αμερικανοί οι υποψήφιοι και απαντούν σε ερωτήσεις για Σύνταγμα και τους νόμους των ΗΠΑ, ακόμη και για τον Εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Κάτι τέτοιο είναι λογικο να φαντάζεται ότι συμβαινει και στις εξετάσεις που δίνουν οι αλλοδαποί για να γίνουν Έλληνες.

Δείτε όμως τι ερωτήσεις βάζουν στην Ελλάδα:

Εδώ οι αλλοδαποί για να πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να γνωρίζουν τη Βουγιουκλάκη, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τραγουδιστές ελληνικών συγκροτημάτων!

Κάποιες από τις ερωτήσεις είναι οι εξής:

«Ποια γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός υποδύθηκε την υπολοχαγό Νατάσσα στην ομώνυμη ταινία;»,
«Να αναγνωρίσετε τα τηλεοπτικά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου» (και ακολουθούν φωτογραφίες),
«Να αναγνωρίσετε την ηθοποιό της φωτογραφίας και τη συγκεκριμένη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου στην οποία πρωταγωνιστεί»,
«Να συσχετίσετε τα μουσικά συγκροτήματα της πρώτης στήλης (Πυξ Λαξ, Τερμίτες, Onirama και Olympians) με τους τραγουδιστές της δεύτερης στήλης» (Μαχαιρίτσας, Πασχάλης, Στόκας, Μαραντίνης).
Τις απαντήσεις σε κάποιες άλλες ερωτήσεις είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν ούτε οι γηγενείς Έλληνες, όπως, για παράδειγμα, σε ποια ευρωπαϊκή πόλη κτίστηκε μικρότερο αντίγραφο του ναού του Ηφαίστου στο Θησείο.

Εντύπωση προκαλούν εξάλλου κάποια άλλα ερωτήματα, ανάμεσα στα οποία και τα ακόλουθα:

«Οι Καλικάντζαροι είναι τα καλά πνεύματα των Χριστουγέννων που φέρνουν καλοτυχία;»,
«Όταν κάποιος αρρωσταίνει, φτιάχνουμε φανουρόπιττα για να γίνει καλά;» και
«Ποιες αθλητικές ομάδες ιδρύθηκαν σε μεγάλα λιμάνια, όπως στην Πάτρα και στον Πειραιά, ενώ άλλες μετά την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων του 1922, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Θεσσαλονίκη;».
Όσον αφορά την Ιστορία, οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις, όπως, λόγου χάρη, αν «ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε δικτάτορας».

Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ