Επιστολή του ΙΗΑ στον Πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Κατά το πρόσφατο παρελθόν αναφέρθηκα εκτενώς, πως το ΕΛΙΑΜΕΠ, δηλαδή το “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής”, ως συμβουλευτικό όργανο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον συμβουλεύει να είναι υπέρ της κατευναστικής πολιτικής στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, που αυτή η πολιτική του κατευνασμού εμπεριέχει στοιχεία ηττοπαθούς στάσης της Ελλάδας έναντι του αλλόφρονα ισλαμοφασίστα ηγέτη της Τουρκίας.

Έχω επίσης αναφερθεί, σε ένα άλλο υψηλού κύρους οργανισμό, που δραστηριοποιείται επί των εθνικών θεμάτων και έχει έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και που θα έπρεπε να συμβουλεύεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός!

Ένας φορέας όπως είναι το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA)! Ένας οργανισμός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός! Οι σκοποί του οποίου εστιάζουν στην υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα μέσω πολλών και ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικούς συντονιστές και μέλη, υπό την άμεση εποπτεία του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΗΑ.

Τα διάφορα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.α.π.). Το σύνολο των μελών του ΙΗΑ ανέρχεται σε 4.000 περίπου. Τα μέλη του ΙΗΑ βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ο ΙΗΑ λοιπόν, με επιστολή που έστειλε στις 21 Φεβρουαρίου 2021 στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του γνωστοποιεί τα παρακάτω:

«Tο Ιnternational Hellenic Association – I.H.A. (https:/professors-phds.com/), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την στήριξή μας στην πολιτική και τις δράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να εφαρμόσετε μια πιο δυναμική πολιτική έναντι της Άγκυρας, θέτοντας μεταξύ άλλων το θέμα της μη εφαρμογής του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λοζάνης που προβλέπει τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από τον αυτόχθονα Ελληνικό πληθυσμό καθώς και καταγγέλλοντας τον εποικισμό των νήσων με την εκδίωξη των γηγενών κατοίκων.

Το Ελληνικό-Καναδικό Κογκρέσο έθεσε υπόψη μας την από 16.02.21 επιστολή του προς εσάς αναφορικά με την άσκηση του νόμιμου και αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια. Το Ι.Η.Α. συμφωνεί, και υποστηρίζει το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής.

Επί πλέον, υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την αμυντική και διπλωματική προπαρασκευή της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο λοιπό κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας μέχρι τα 12 ν.μ. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να είναι προϋπόθεση πριν τυχόν τα υπόλοιπα ζητήματα παραπεμφθούν στο ΔΔΧ.

Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά με την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ για την εμπέδωση της ειρήνης και σταθερότητας στην ανατ. Μεσόγειο, ώστε να εξισορροπούμε την Τουρκία, μέχρι αυτή να στέρξει σε ισότιμη συνεργασία.

Κρίνουμε στο πλαίσιο αυτό θετικά τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί για ΑΟΖ / υφαλοκρηπίδα με Ιταλία και Αίγυπτο και την ενθαρρύνουμε να προχωρήσει γρήγορα σε δικαστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που απομένουν με την Αλβανία.
Παρακαλούμε, δεχθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, την διαβεβαίωση της υψηλής μας εκτίμησης.

Για το International Hellenic Association

Ευάγγελος Ρήγος (Πρόεδρος) – Νίνα Γκατζούλη (Αντιπρόεδρος)»!
Μετά τα παραπάνω θα είχα την αξίωση, ο Πρωθυπουργός άμεσα θα πρέπει να προσκαλέσει στο Μαξίμου, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του ΙΗΑ για μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων!

Έχει υποχρέωση ο Πρωθυπουργός (όλων των Ελλήνων) να ακούσει τις απόψεις στα εθνικά θέματα ενός διεθνούς οργανισμού, που έχει άλλη προσέγγιση των εθνικών μας θεμάτων από αυτήν του ΕΛΙΑΜΕΠ!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ