Απροθυμία ακόμα και από τους κυβερνητικούς να υπερασπιστούν τα «κυκλώματα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη (φωτό) η απουσία του από τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αδειάστηκε η κυρία Λίνα Μενδώνη για την ατυχή δήλωσή της περί επικινδυνότητας του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Μια πρώτη εκτίμηση που διατυπώθηκε για τα αίτια της απουσίας ήταν πως θα ερχόταν σε δύσκολη θέση, γιατί θα έπρεπε να αιτιολογήσει τη θέση που εξέφρασε ότι ο Λιγνάδης παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους». Τι να έλεγε έπειτα όσα συνέβησαν; Θα εξετίθετο. Αλλες πληροφορίες από τα ενδότερα του Μαξίμου λένε ότι ο διακεκριμένος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν και πολύ διατεθειμένος να υπερασπιστεί πράγματα που είναι δύσκολα υπερασπίσιμα.
Από τον καιρό που ήταν στο κόμμα ως γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, άλλωστε, απέφευγε την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα ηλεκτρονικά. Και δεν αναμειγνυόταν σε σχολιασμό υποθέσεων σκανδάλων. Τώρα, βεβαίως, το πράγμα αλλάζει. Είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, αναλαμβάνει τη θέση εν γνώσει του ότι είναι φαντάρος του πρωθυπουργού. Και όχι πανεπιστημιακός. Εάν, βεβαίως, θεωρεί υψηλότερο διακύβευμα την ακαδημαϊκή ιδιότητα που θα τον ακολουθεί για μια ζωή αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες του, αν είναι απολύτως ακριβείς οι πληροφορίες που μας φθάνουν. Σύντομα όμως θα κληθεί να λάβει αποφάσεις. Η πολιτική είναι σκληρή.

Για να είμαστε εντάξει, πάντως, ούτε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επέδειξε κάποιον ενθουσιασμό κάνοντας την ενημέρωση των συντακτών για την κυρία Μενδώνη. Κοφτή και συνοφρυωμένη έδειχνε.
Έγκυρες πηγές – δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ