Η άγνωστη αιτία της χαώδους αντιπαλότητας Μητσοτάκη – Βαξεβάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στον βούρκο. Όντως, ο βούρκος είναι ένα γνώριμο μέρος τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους δημοσιογράφους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως πολλά δημοσιογραφικά πιστόλια που ευδοκιμούν στον βούρκο έχουν συμβόλαια υπογεγραμμένα από πολιτικούς.

Κατηγόρησε λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κώστα Βαξεβάνη ως «μέρος του βούρκου». Διαπράττοντας έτσι μία ιστορική ύβρι. Διότι, ακόμα και ο βούρκος έχει διαβαθμίσεις. Ο πάτος του όμως είναι η περιύβριση της μνήμης των νεκρών. Η συκοφαντία απέναντι σε έναν νεκρό που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και το χειρότερο, αυτή η ασέλγεια να γίνεται ενώπιον του απογόνου του, του παιδιού του.

Όταν κατηγορείς έναν νεκρό πατέρα ενώπιον του ίδιου του του υιού, τότε δεν είσαι πλέον στον βούρκο, είσαι στον βόρβορο. Και κάτι τέτοιο δεν το έπραξε ο Κώστας Βαξεβάνης, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το χέρι του Μητσοτάκη λοιπόν, ξεπρόβαλε από τον βόρβορο για να δείξει τον Βαξεβάνη

Η κολοσσιαία διαφορά Βαξεβάνη – Μητσοτάκη

Τον Μάιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύει μία απίστευτη συκοφαντία. Μια ελεεινή ύβρι κατά του νεκρού πατέρα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού έκανε δουλειές με την χούντα! Ένα άθλιο μύθευμα βγαλμένο από τον υπόκοσμο που υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκλεγεί πρωθυπουργός, υπαγορεύοντας του μάλιστα ακόμα και τα κοινοβουλευτικά επιχειρήματα. Πέραν του προφανούς πολιτικού κινδύνου της διακυβέρνησης μιας χώρας από έναν άνθρωπο που λειτουργεί ως μαριονέτα σκοτεινών, αντεθνικών και επικίνδυνων συμφερόντων, υπάρχει και το θέμα της ηθικής.

BEA2391C DB1C 4049 9376 04ED45A0E663
Η αισχρή αναφορά Μητσοτάκη για τον νεκρό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα

Όταν φτάνεις στο σημείο να συκοφαντείς έναν νεκρό πατέρα μπροστά στον ίδιο του τον γιο, έχεις διαβεί το τελευταίο σκαλοπάτι στην αθλιότητα. Και όμως, αυτός ο άνθρωπος όχι μόνον έγινε πρωθυπουργός, αλλά έδειχνε σήμερα μονταρισμένες φωτογραφίες από το βήμα της βουλής.

Ο Κώστας Βαξεβάνης και ο αείμνηστος πατέρας του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Κάτι αντίστοιχο με αυτό που διέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του νεκρού πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, είχε κάνει η εφημερίδα Αυριανή, κατά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρέα με δύο Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής, χαρακτηρίζοντας τον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως φίλο των SS.

8BC36462 F2AC 41F9 A781 A9CBAEC7E7E5
Αυριανή: Συνεργάτης των ναζί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Πολλά χρόνια αργότερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε στα αρχεία της Στάζι αποκαλύπτει πως η φωτογραφία είναι μεν γνήσια αλλά η ιστορία πίσω της κατασκευάστηκε από τη μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας, μετά από αίτημα των… Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών. Οι εικονιζόμενοι Γερμανοί δεν ήταν ναζί αλλά αυτομολησαντες.
Μία τεράστια αποκάλυψη από έναν δημοσιογράφο, ιδεολογικά αντίθετο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μία αποκάλυψη που κυριολεκτικά «καθάρισε» το όνομα «Μητσοτάκης», δηλαδή το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού.
Χωρίς τον Κώστα Βαξεβάνη, πιθανόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην τον γινόταν ποτέ πρωθυπουργός, αφού θα τον βάραινε μέχρι και σήμερα η ρετσινιά που άδικα έριξαν στον πατέρα του.

Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι στην αυτοβιογραφία του, στο κύκνειο άσμα του δηλαδή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέδειξε απεριόριστη ευγνωμοσύνη στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Eυτυχώς υπήρξε ο έντιμος δημοσιογράφος Βαξεβάνης»

Στις 11 Νοεμβρίου του 2019 κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στο βιβλίο με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, τόμος Β΄: 1974-2016» συνεχίζονται οι εκ βαθέων συνεντεύξεις που έδινε επί μία δεκαετία ο πρώην πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο με τον όρο να δημοσιοποιηθούν μετά τον θάνατό του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει επί λέξει: «Αυτή η αθλιότητα που επιχειρήθηκε εναντίον μου αποκαλύφθηκε πλήρως στην πορεία διότι ένας έντιμος δημοσιογράφος (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα του Κ. Βαξεβάνη στην παραπομπή 42, σελ. 369) έψαξε χωρίς καμία δική μου ανάμειξη τα αρχεία της Στάζι. Ηρθε σε επαφή με τους παλιούς ανθρώπους της Στάζι και βρήκε τον αρμόδιο, ο οποίος κατέθεσε υπεύθυνα, και είναι γραμμένο στα αρχεία και το έχει δώσει και ως κατάθεση, και στην τηλεόραση το δήλωσε, ότι η Στάζι κατασκεύασε κατ’ εντολή άνωθεν αυτά τα στοιχεία για να με δυσφημήσει εμένα»

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συκοφάντησε τον νεκρό πατέρα του Τσίπρα, όπως το ΠΑΣΟΚ είχε συκοφαντήσει τον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πατέρα Τσίπρα, ως συνεργάτη της χούντας.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πατέρα Μητσοτάκη, ως συνεργάτη των ναζί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, συκοφαντεί τον νεκρό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον δημοσιογράφο, ο οποίος τιμήθηκε με το «ανώτατο παράσημο αξίας», την ευγνωμοσύνη  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Αυτή ακριβώς είναι η χαοτική διαφορά μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Βαξεβάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ