Έφυγε από τη ζωή ο συνδικαλιστής Ανδρέας Κολλάς που έγινε γνωστός το 1992 κοντράροντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 μόλις ετών ο Ανδρέας Κολλάς που όλοι τον θυμόμαστε από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτακη τις χρονιές 1991 και 1992 επειδή είχε ιδιωτικοποιήσει τα αστικά λεωφορεία, τα ποια έκανε ξανά κρατικά η επόμενη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει τη θλίψη της. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με βαρύ εγκεφαλικό.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

“Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συνάδελφου Ανδρέα Κολλά, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σημαντική συνδικαλιστική συνεισφορά”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

“Ο Ανδρέας Κολλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέραμα και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε το έργο και την πορεία του στο κίνημα και τον συλλογικό αγώνα για την αποκατάσταση 11.500 απολυμένων οικογενειών της ΕΑΣ, υποστηρίζοντας το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Κολλάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ