Άλλος ένας βλαμμένος…ηγέτης εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία : H τουρκία μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο στην Κίνα αν είναι απαραίτητο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) Μουσταφά Ντεστίτσι είπε ότι, η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο στην Κίνα εάν είναι απαραίτητο όταν σχολιάζοντας τη δίωξη του Πεκίνου εναντίον των Ουιγούρων.  

“Είμαστε πολύ καθαροί σε αυτό το ζήτημα, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στο κοινό. Οι άνθρωποι ρωτούν εάν θα διεξαχθεί πόλεμος στην Κίνα. Μπορεί να γίνει εάν είναι απαραίτητο!” δήλωσε σήμερα ο Ντεστίτσι  “Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που φοβόμαστε”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν από τη διεξαγωγή πολέμου. “Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε έναν διάλογο”, σημείωσε ο Ντεστίτσι.

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό ηγέτη, μια ομάδα Ουιγούρων τον επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα και του είπε για τη φρίκη που αντιμετωπίζουν οι Ουιγούροι στα στρατόπεδα. Η σιωπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του συμμαχικού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πεκίνου επικρίνεται από την αντιπολίτευση και τους Ουιγούρους στη χώρα.

Πιο πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του AKP Ömer Çelik δήλωσε στις 23 Φεβρουαρίου ότι η Τουρκία υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας και “έχει δίκιο να καταπολεμά την τρομοκρατία”. “Ωστόσο, παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις αρνητικές πρακτικές εναντίον των Ουιγούρων”, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ