Στρατηγικές ΔΕΚΟ σε χέρια φιλότουρκων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Ο ΟΤΕ είναι σε γερμανικά χέρια, η ΔΕΗ περνάει οσονούπω, τα τραίνα τα πήραν οι Ιταλοί, την ΕΥΔΑΠ θέλουν να την πάρουν Ολλανδοί μαζί με Γερμανούς. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια σειρά ΔΕΚΟ που πλησίαζε τις 100, αν πέρασαν. περνούν η θα περάσουν σε χέρι ιδιωτών, δεν μπορώ να πω ότι μου είναι τελείως αδιάφορο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι και καυτό θέμα. Εκείνο όμως που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αδιάφορο και μέσα στην παραζάλη των μνημονίων, του covid19 και της καθημερινής επιβίωσης έχει διαφύγει της προσοχής μας είναι οι στρατηγικές ΔΕΚΟ, αυτές που αφορούν την ενέργεια την τηλεπικοινωνία, τις μεταφορές και το υπέρτατο αγαθό της επιβίωσης το νερό. Είναι στρατηγικές διότι αφορούν την επιβίωση των πολιτών και την λειτουργία του στρατεύματος. Όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα λειτουργούν σήμερα με την βοήθεια δορυφόρων, ενώ η ΔΕΗ προσφέρει την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργούν τα απαραίτητα για την επιβίωση ενός λαού και όχι μόνο. Είμαστε μαζί με το Κόσοβο ίσως οι μοναδικές χώρες που δεν έχουμε στρατηγικές ΔΕΚΟ ή μάλλον έχουμε ελάχιστες ακόμη.

Οι χώρες που έχουν ή θα έχουν στα χέρια τους αυτές τις ΔΕΚΟ πρώτης γραμμής είναι φίλα προσκείμενες προς την γειτονική μας χώρα την Τουρκία, η οποία επανειλημμένως μας έχει απειλήσει με πολεμική σύρραξη. Έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους κάτω από το ξεπούλημα και την παράδοση σε ξένα χέρια τι πρόκειται να συμβεί σε ένα θερμό επεισόδιο; Το οποίο έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε ελληνοτουρκική σύρραξη. Από την στιγμή όμως που δεν θα μπορούμε να τις ελέγχουμε,  εφόσον οι στρατηγικές ΔΕΚΟ ελέγχουν νευραλγικούς τομείς και είναι ιδιοκτησίας ξένων συμφερόντων και μάλιστα φίλια προς τον εχθρό της χώρας μας, γεννιέται ένα μεγάλό ερωτηματικό. Ακόμη και αν το Ελληνικό στράτευμα είναι άριστα εξοπλισμένο και προετοιμασμένο, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα λειτουργήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέρ του αντιπάλου;  Μια πράξη που θα σημαίνει εκατόμβες θυμάτων και ένα Βατερλό μεγαλύτερο από του Ναπολέοντα, όσο φιλότιμο και ηρωισμό να προβάλλουν οι ημέτερες δυνάμεις.

Αντί λοιπόν οι κυβερνήσεις μας να λειτουργούν σαν μεσιτικά γραφεία και να βλέπουν μόνο την ανάκαμψη της οικονομίας που είναι καλή προσπάθεια, (δεν φαίνεται όμως για την ώρα) αλλά καλύτερη είναι και η θωράκιση της χώρας για να υπάρχει και στο μέλλον, και αυτό δεν γίνεται μόνο με οπλικά συστήματα, απαιτούνται και άλλες κινήσεις που μπορούν να ισχυροποιήσουν την Ελλάδα. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι πάνω να αγκαλιάσουν τους κάτω και όλοι μαζί να λειτουργήσουν ως ομάδα. Πρώτα όμως πρέπει οι Έλληνες να πειστούν, να καταλάβουν, να λειτουργήσει το φιλότιμο τους. Να κοιτάξουν λοιπόν να ενεργοποιήσουν την κρυφή δύναμη του ελληνισμού, όποια κυβέρνηση και όποιος κυβερνήτης το καταφέρει είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ