Το εγκληματικό άνοιγμα των συνόρων με στοιχεία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξαν τα σύνορα κάτω από τον εκβιασμό της TUI, για έσοδα τα οποία ονομαστικά και στο σύνολό τους έφτασαν μόλις τα 4,2 δις ευρώ! Και λέμε ονομαστικά, διότι μεγάλο ποσό δεν εισπράχτηκε στην πραγματικότητα και έμεινε ως «φέσι» στους έλληνες επιτηδευματίες του τουρισμού.

Με απλά λόγια, βάλαμε τη χώρα σε πολύμηνη απαγόρευση Οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας,  με το κόστος να υπερβαίνει τα 15 δισεκατομμύρια €, για μία είσπραξη που ουσιαστικά δεν φτάνει ούτε το 1/4 της ζημιάς!
Τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφάσισε να ανοίξει πέρυσι τον τουρισμό αποτυπώνει μία ακόμα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζουν ακόμα και οι υπουργοί της κυβέρνησης πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (IΝΣΕΤΕ) αναφέρει πως την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 5,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, έναντι 21,5 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση 72,5%.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως στα κρατικά ταμεία μπήκαν 4,28 δισ. ευρώ, σχεδόν τέσσερις φορές λιγότερα από το 2019. Πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει χωρίς σχέδιο τον τουρισμό, επιβαρύνοντας επιδημιολογικά τη χώρα, κάτι που συνέβαλε στο μετέπειτα νέο lockdown. Οι αριθμοί δείχνουν πως όχι μόνο δεν εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο, αλλά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα μετέπειτα πολύμηνα lockdowns συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ελλείμματος «μαμούθ» που θεωρείται δύσκολα διαχειρίσιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ