“Γιατί το ΓΕΣ & ΣΙΑ Επιχειρεί την διάλυση των Ταμείων του Ναυτικού και της Αεροπορίας ;”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του  Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Δημητριάδη

Μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ

Το Γενικό επιτελείο Στρατού   σε συνεργασία  με το Μετοχικό Ταμείο  Στρατού  και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού   επιχειρεί  σήμερα  να  καρπωθεί τους πόρους  των  Μετοχικών  Ταμείων  Ναυτικού  και Αεροπορίας   επ’ ωφελεία των  ιδίων. Επιδιώκει  να  παρασύρει τα δύο υγιέστατα ταμεία στην μαύρη τρύπα της χρεοκοπίας, έχοντας αποκτήσει εμπειρία  από το αμαρτωλό παρελθόν του ΜΤΣ που στηρίζεται στις κρατικές επιχορηγήσεις  τις δωρεές και  δάνεια των  εκατομμυρίων ευρώ. Επειδή το ΓΕΣ έχει κοντή μνήμη θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις σχετικά με  το ΜΤΣ και συγκεκριμένα  για: Το  πως προέκυψαν τα 450 εκατομμύρια συσσωρευμένα χρέη; όταν θεωρητικά  υπήρχε ο προβλεπόμενος από την νομοθεσία ετήσιος οικονομικός  έλεγχος. Γιατί  οι οικονομικοί επιθεωρητές  του ΓΕΣ δεν αντελήφθησαν   τα συσσωρευμένα χρέη;. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις του  ΓΕΣ για την  μη δημιουργία του τεράστιου αυτού  ελλείμματος ;.

Από το 2010 άρχισαν να πληθαίνουν οι  δημοσιεύσεις των ΜΜΕ και των μερισματούχων του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας για την κακοδιαχείριση στο  ΜΤΣ  και  τις συσσωρευμένες  ζημιές  των εκατομμυρίων ευρώ.  Στις 12 Αυγ 2010  Φ.900α/8021/11150/12  σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών  κ.κ. Α Πλεύρη και Σ.-Ά Γεωργιάδη, ο τότε ΥΕΘΑ αναφέρει ότι «Η καθυστέρηση πληρωμής του μερίσματος οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας του Μ.Τ.Σ». Υπήρξαν άραγε ενέργειες για αντιστροφή και βελτίωση της τραγικής κατάσταση του ταμείου;.

Στις 24 Σεπ 2012  Δημοσιεύεται  ο φάκελος  της οικονομικής  επιθεώρησης για την κατάρρευση του ΜΤΣ που διενεργήθηκε από το  ΥΠΕΘΑ, ενώ τον Οκτ του ιδίου έτους ο φάκελος  πηγαίνει στον εισαγγελέα..   Το 2014 οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς  άσκησαν  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ΜΤΣ. Κατηγορούμενοι ήταν  όλοι όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι και Γενικοί Διευθυντές από το 2000 μέχρι  το 2011. Η ζημιά του Ταμείου  υπολογίσθηκε στα  450 εκατ. ενώ οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς κάλυπταν το έλλειμμα από τα αποθεματικά  κεφάλαια.

Στις 18/6/2015 δημοσίευμα αναφέρει ‘’Σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της Γενικής –Δάνεια  δανεικά και αγύριστα 47,296.000  εκατ ευρώ¨ ενώ άλλο δημοσίευμα στις 24/11/2016  αναφέρει  «Μια Τράπεζα και ένα Ταμείο στον πάτο! – Τζόγος της Γενικής  στο χρηματιστήριο  κ.α » Πως δικαιολογεί το ΓΕΣ τα δυσμενή άρθρα που αναρτήθηκαν στα περίπτερα για τα  δικά του  ΝΠΔΔ   (ΜΤΣ. ΝΙΜΙΤΣ και ΑΟΟΑ) ενώ τέτοια άρθρα ουδέποτε απασχόλησαν τα ΝΠΔΔ του ΓΕΝ  και ΓΕΑ;.     Πως δικαιολογεί το ΓΕΣ  ότι  το ΜΤΣ  την ίδια περίοδο ( όπως και σήμερα)  έδινε  μεγαλύτερες απολαβές  από το ΜΤΑ αν και  είχε συσσωρευμένες ζημιές εκατομμυρίων ευρώ; Πως δικαιολογεί το ΓΕΣ ότι στον απολογισμό του ΜΤΣ της 28 Ιαν 2015 δεν έγινε  καμία αναφορά στην ζημιά του ταμείου  όπως και τι απέγιναν οι υπεύθυνοι για την  κατάρρευση  του ΜΤΣ;.

Στις οικονομικές εκθέσεις του ΜΤΣ φαίνεται ότι στις 31/12/2012 όφειλε να καταβάλει στο ΥΠΟΙΚ το ποσό των  158.692.652,05 εκατ. ευρώ,. για το οποίο έγιναν δυο διακανονισμοί ( 15ετίας – 20ετίας)  .  Οι επιχορηγήσεις που έλαβε από το κράτος όσον αφορά την  κοινωνική ασφάλιση   2012 –  2017 ήταν 17.716.000 εκατ, ενώ  το 2013 έλαβε πρόσθετη επιχορήγηση δωρεά από το ΥΠΟΙΚ  το ποσό των 179.268.000 εκατ., ‘’για να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τρίτους (ΒΟΕΑ, ΒΘ, ΕΑΑΣ), με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δημιουργήσει πλέον νέα ελλείμματα.’’ Όπως αναφέρεται στον απολογισμό του 2015, ενώ έως σήμερα είναι άγνωστο σε ποιες  διορθωτικές  ενέργειες έχει προβεί  για να κλείσει ο πάτος του βαρελιού αφού  συνεχίζει τις παροχές πέραν  των δυνατοτήτων του ταμείου.  Πέραν αυτών  το ποσό είχε σκοπό και την μείωση του ελλείμματος  των 373.497.959,46 ενώ δεν ξεχνάμε  ότι από το 1999 έως το 2004 ξεπουλήθηκε  περιουσία 62 δις δραχ., έκανε υπερτιμολογήσεις της περιουσίας κ.α (σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ)  ενώ αντίστοιχες επιχορηγήσεις – δωρεές ή δάνεια ,  ουδέποτε έλαβαν  το ΜΤΝ και ΜΤΑ.

Το ΜΤΑ (όπως και το ΜΤΝ) λαμβάνοντας σκληρά μέτρα από το 2011 μείωσε τις παροχές για να αποτρέψει  την κατάρρευσή του από το PSI με τους μερισματούχους και τις ορφανικές οικογένειες  να κάνουν θυσίες προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειές τους η να σπουδάσουν τα παιδιά τους, σε αντίθεση με το ΜΤΣ που επαναπαύτηκε στις κρατικές επιχορηγήσεις τις δωρεές και τα δάνεια  των εκατομμυρίων ευρώ, για να καταβάλει  παροχές που δεν ήταν ανταποδοτικές με δανεικά και αγύριστα  και να απαιτεί σήμερα να αποκτήσει πόρους που δεν του ανήκουν. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα προκύπτει όταν  ΥΦΕΘΑ και ΑΓΕΕΘΑ  συμπίπτει να προέρχονται από το ίδιο Επιτελείο  όπως και το 2012 ενώ τους θυμίζω ότι οι δωρεές των εκατομμυρίων ευρώ που τους δίνει το ΥΠΟΙΚ  προέρχονται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.

Το ΓΕΣ,  οφείλει να σεβαστεί την ευταξία των  Ταμείων  του Ναυτικού και της Αεροπορίας; όπως και  τους μετόχους – μερισματούχους – ορφανικές οικογένειες και τους Έλληνες φορολογούμενους   για τις θυσίες τους. Η επιδίωξη  εν κρυπτώ και παραβύστω  του ΓΕΣ & ΣΙΑ για την διάλυση των ταμείων του Ναυτικού και της Αεροπορίας με πλάγια μέσα και τυχοδιωκτικές μεθόδους, δεν συνάδει ούτε με την Ιστορία του ούτε με τους αγώνες προς το έθνος Η αδυναμία διαχείρισης της επιβίωσης του ΜΤΣ  παρά τις επανειλημμένες επιχορηγήσεις – δωρεές και δάνεια  των εκατομμυρίων ευρώ δίνοντας παροχές  μη ανταποδοτικές   φέρνει σε αντιπαράθεση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας  σε μία  περίοδο εθνικής – υγειονομικής και οικονομική έντασης   ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ  το ΕΥΨΥΧΟΝ’’ (Περικλής)..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ