17/04/2021

Τα βοσκοτόπια και η ηλεκτρική καρέκλα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με ηλεκτρική καρέκλα μοιάζει η θέση του επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ (του οργανισμού για τις κοινοτικές ενισχύσεις στους αγρότες), καθώς παρελθόν αποτελεί άλλος ένας διορισμένος πρόεδρος. Οπως ενημερωθήκαμε επισήμως, την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του ο Φάνης Παπάς, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό. Και μπορεί να επικαλείται προσωπικούς λόγους (που δεν έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε), δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έμεινε στη θέση του «σκάρτους» τρεις μήνες!

Είχε προηγηθεί άλλη μία παραίτηση, του Γρηγόρη Βάρρα (φωτό), στις αρχές Νοεμβρίου, στον απόηχο των καταγγελιών, που είχε αναδείξει και η «κυριακάτικη δημοκρατία», για τους λεγόμενους «χρυσαφένιους βοσκοτόπους» στην Αγόριανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο αφορά φερόμενες εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Στις καταγγελίες γίνεται λόγος για «χαλκευμένα παραστατικά (ενοικιαστήρια), υπογεγραμμένα από δήθεν κατόχους ιδιόκτητων εκτάσεων που δηλώνονται ως βοσκότοποι τόσο στην Αγόριανη όσο και σε δημόσιες διακατεχόμενες εκτάσεις στη Μακρυρράχη».

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί -ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη Δικαιοσύνη- και το όνομα συγγενικού προσώπου του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος, ωστόσο, από την πλευρά του διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη με παράνομες ενέργειες.

Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ