Διακίνηση ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία για τους μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εναν ολόκληρο χρόνο μετά τα γεγονότα του Εβρου, στην Τουρκία συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα για να πλήξουν τη χώρα μας. Συνεχίζουν, παράγοντας fake news, να προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα υπόλογη, επειδή υπερασπίζεται τα σύνορά της και προστατεύει ολόκληρη την Ευρώπη, μη ενδίδοντας στους εκβιασμούς της Αγκυρας.

Ετσι, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πρώτα το τουρκικό υπουργείο Αμυνας και σε δεύτερο χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησαν για μία ακόμη φορά τη χώρα μας για επαναπροωθήσεις και κακομεταχείριση μεταναστών. Ρητορική, η οποία έχει σαφή σκοπό να προκαλέσει τη χαλάρωση της φύλαξης των συνόρων στην Ελλάδα, προκειμένου η Τουρκία να μπορεί ξανά να χρησιμοποιήσει το Μεταναστευτικό για να εκβιάσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αιτιάσεις που φυσικά απερρίφθησαν από την ελληνική πλευρά, με το υπουργείο Αμυνας να κάνει λόγο για «ξεκάθαρη περίπτωση fake news» που δημιουργεί η τουρκική μονταζιέρα. Δυστυχώς, όμως, πάντα υπάρχουν κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι», τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, που υιοθετούν τα τουρκικά επιχειρήματα, δέσμιοι των ιδεοληψιών τους για ανοιχτά σύνορα.
Με αφορμή πάντως τον έναν χρόνο από την εκκίνηση των γεγονότων στον Εβρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε το δικό του μήνυμα με μια ανάρτηση στο twitter. «Εβρος 2020. Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί πάτρης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις, όταν και όπου χρειαστεί. Την ανάρτησή του αναπαρήγαγαν αρκετοί λογαριασμοί απλών πολιτών αλλά και θεσμικοί, πολλαπλασιάζοντας την απήχησή της στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ