Περίεργος θάνατος του υποδιοικητή της δίωξης ναρκωτικών στο νόμο Ηλείας, Νίκου Γεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας περίεργος θάνατος! Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο υποδιοικητής της δίωξης ναρκωτικών του νομού Ηλείας όπου οι χασισοφυτείες κάνουν… πάρτι! Είχε υπηρετήσει και στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων όπου θα κατέθετε ως μάρτυρας σε υποθέσεις επίορκων αστυνομικών.

Ρεπορτάζ: Άρης Σπίνος από το edolio5.blogspot.com

Σε ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα, σκοτώθηκε χθες ο 46χρονος υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας Νικόλαος Γεωργίου πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους του και την οικογένειά του.

Ο αστυνομικός που είχε υπηρετήσει και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ευρισκόμενος σε ώρα υπηρεσίας για άγνωστους λόγους καρφώθηκε με το υπηρεσιακό του όχημα πίσω από ένα απορριμματοφόρο που κινείτο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, κοντά στην διασταύρωση Βουνάργου και σε σημείο όπου ο δρόμος φωτιζόταν.

Οι συνθήκες του τροχαίου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά καθώς ο ίδιος ο αστυνομικός ήταν ένας έμπειρος οδηγός και θεωρείται απίθανο να μην αντιλήφθηκε το προπορευόμενο απορριμματοφόρο.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν ότι το όχημα που οδηγούσε ο 46χρονος αστυνομικός και αρκετά ακόμη οχήματα που χρησιμοποιούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με φθαρμένα λάστιχα, προβληματικά φρένα, χωρίς αερόσακους κλπ.

Αυτό φυσικά θα επιβεβαιωθεί μέσω του Ειδικού Εμπειρογνώμονα Τεχνικού Συμβούλου που ενδεχομένως θα βάλει η οικογένεια του αστυνομικού αν και αποτελεί καθήκον του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να προβούν αμέσως σε έλεγχο του οχήματος και να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο Νικόλαος Γεωργίου ήταν ο γιός του αείμνηστου Δημήτρη Γεωργίου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που πριν από αρκετά χρόνια με τις έρευνές του που έκανε με κίνδυνο της ζωής του είχε αποκαλύψει και οδηγήσει στα δικαστήρια – όπου και καταδικάστηκαν τελεσίδικα – τα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών που υπηρετούσαν στα Τμήματα Ασφαλείας Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίοι σχετίζονταν με εμπόριο ναρκωτικών και κυκλώματα μαστροπών.
Σελίδα 2 από 2Γόνοι γνωστών οικογενειών των νοτίων προαστίων με αδυναμία στον… αθλητισμό και το… ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν οι πελάτες του διδύμου που συνέλαβε η δίωξη ναρκωτικών στην περιοχή της Γλυφάδας. Τα ονόματα που βρέθηκαν στα κινητά τηλεφώνα των 2 συλληφθέντων είναι στην διάθεση του edolio5.

Οι δυο νεαροί είχαν βρει μια εξαιρετική πατέντα για να μοσχοπουλάνε την παράνομη πραμάτεια τους… Φιαλίδια με πανάκριβο χασισέλαιο προερχόμενο από την Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος Αλβανός εδώ και αρκετό καιρό είχε γίνει διάσημος στα παραλιακά μαγαζιά και «στέκια» και είχε βρει έναν τρόπο να προμηθεύει την πελατεία του χωρίς να τον υποψιάζεται κανείς. «Έβαζε το χασισέλαιο μέσα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και έτσι, όσοι το πλήρωναν μέχρι και εκατό ευρώ το ένα, είχαν ελάχιστες πιθανότητες να συλληφθούν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες γνώριζε πολλούς νεαρούς με «βαριά» πορτοφόλια, μετά το τέλος του παιχνιδιού τους σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5 Χ 5 που ανήκουν σε γνωστό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Συνεργός του, ένας συνομήλικος οδηγός ταξί ο οποίος φέρεται να έκανε δρομολόγια για να διακινεί το χασισέλαιο αλλά και τις ποσότητες υδροπονικής καλλιέργειας (skunk). Σύμφωνα με την αστυνομία, «ο 27χρονος επιβαίνοντας σε ταξί κατελήφθη να παραλαμβάνει από τον αλλοδαπό χάρτινη σακούλα που περιείχε -4.210- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) προς περαιτέρω διακίνηση. Ενώ, ο αλλοδαπός κατελήφθη να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση προς τρίτους στην οικία του στη Γλυφάδα -82- στειλεούς με χασισέλαιο».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών κατάσχεσαν τα δυο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα των νεαρών, ένα ΙΧ και ένα ταξί, αλλά και το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου Αλβανού με τις… ενδιαφέρουσες επαφές. «Είναι θέμα του ανακριτή αν θα θελήσει να καλέσει τα ονόματα που περιλαμβάνονται στις επαφές του τηλεφώνου. Μπορεί να είναι απλοί γνωστοί ή και πελάτες του διδύμου» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ