Η Εμπλοκή της Τουρκίας στην Ουκρανική Σύγκρουση Θα οδηγήσει στην ΄Ενωση του Ντονμπάς με την Ρωσία;    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KCarine BechetGolovko, Comité Valmy,25-2-21                                                         Μετάφραση:Μιχαήλ Στυλιανού

Διαδήλωση στην Συμφερούπολη τo 2014 υπέρ της ΄Ενωσης με την Ρωσία

Από το Δεκέμβρη, το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Ουκρανία, μέλος του ΝΑΤΟ, ανησυχεί όσους δεν επιθυμούν πλήρη πόλεμο στο Ντονμπάς και πιθανή επέκτασή του στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Πράγματι, η στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία προβλέπει μια κοινή παραγωγή για την Ουκρανία αυτών των μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η οποία έδωσε τη νίκη στο Αζερμπαϊτζάν, και την παράδοση ενός πρώτου μέρους παραγγελίας, αφήνει πολλές απώλειες αμάχων στο Ντονμπάς να περιμένουν και τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης.                                                                                                    Επειδή εκεί εστιάζεται όλο το ενδιαφέρον των Ατλαντιστών: θα εμμείνει η Ρωσία να περιορίζεται στην κρυφή υποστήριξη και στις διπλωματικές δηλώσεις, και να χάνει πολιτικά τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ή θα υποδηλώσει ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το ρωσικό Ντονμπάς ενάντια σε αυτήν την επίθεση, σε τελική ανάλυση, του ΝΑΤΟ;                                                              Δεδομένου ότι οι ίδιοι οι σχεδιαστές της παγκοσμιοποίησης έχουν αλλάξει τη διεθνή ισορροπία μέσω της ανάπτυξης μιας πολιτικής μαζικής επιθετικότητας στιςαδέσμευτες χώρες, το ζήτημα που εδώ και καιρό αποτρέπει τη Ρωσία από την ενσωμάτωση του Ντονμπάς  θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σε αυτό το νέο συγκρουσιακό πλαίσιο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Τουρκία και η Ουκρανία κατέληξαν σε στρατιωτική συμφωνία σχετικά με την από κοινού παραγωγή μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με μεταφορά τεχνολογίας. Και περιμένοντας να ξεκινήσει αυτή η παραγωγή, η Ουκρανία είπε ότι ήταν έτοιμη να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα ίδια ιπτάμενα που έκαναν τη διαφορά στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν την Τουρκία να λάβει τη “σωστή απόφαση”, αυτή της ενεργού συμμετοχής στην ουκρανική σύγκρουση, μετά από κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις εταιρείες παραγωγής όπλων. Αυτό το λεπτό κίνητρο θα εξηγούσε σίγουρα την απίστευτα χαμηλή τιμή πώλησης. Τον Φεβρουάριο του 2021, οι πληροφορίες προήλθαν από την πώληση 6 μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ουκρανικό στρατό σε τιμή 16 φορές χαμηλότερη από εκείνη της αγοράς.

Η εντατικοποίηση της δραστηριότητας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παραβιάζοντας  κατάφωρα τις συμφωνίες του Μινσκ, εγείρει επιτακτικά το ερώτημα της “τελικής” επανέναρξης της σύγκρουσης. Η Ρωσία, από την πλευρά της, καλεί τη Δύση να αποτρέψει την Ουκρανία από το να εμπλακεί σε πολεμική ανοησία, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζεται, οπλίζεται και εκπαιδεύεται από τους ίδιους Δυτικούς.

Καμία ένοπλη σύγκρουση δεν μπορεί να ελεγχθεί, υπερβαίνει πάντα τα όρια που είχαν αρχικά προβλεφθεί και έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Θέλουν πραγματικά οι Δυτικοί να πολεμήσουν για την Ουκρανία; Αυτό είναι πολύ αμφίβολο. Αλλά αν το αφήσουν να συμβεί, όπως γίνεται τώρα, μπορούν να εμπλακούν σε μια σύγκρουση που θα γονατίσει μιαν Ευρώπη, ήδη θλιβερό φάντασμα του εαυτού της.

Η κατάσταση εδώ είναι εξαιρετικά περίπλοκη (δείτε το κείμενό μας εδώ). Το Ντονμπάς δεν είναι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης, η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πίσω. Ασφαλώς ηθικά, όπως δηλώνει ο  Κουριάγκιν, δεν τίθεταιζήτημα της επιλογής μεταξύ των νεοναζί του Κιέβου και των Ρώσων και ουκρανών του Ντονμπάς:“Κανείς στη Ρωσία δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να κάνει άλλη επιλογή, ακόμη και αν το ήθελε”. Και η λεγόμενη φιλελεύθερη συντροφία, παρούσα στα όργανα της εξουσίας, θα την ήθελε έντονα, ελπίζοντας να εισέλθει τελικά στο δυτικό χορό, επαναλαμβάνοντας, για να κορέσει τις αδυναμίες της, την επιλογή (της κυβέρνησης Γέλτσιν) του 1991 και τα λάθη που την συνόδευαν.

Αλλά πάνω απ’ όλα, η κατάσταση είναι περίπλοκη όσον αφορά τη διεθνή ασφάλεια, διότι η αιματηρή ανακατάληψη του Ντονμπάς από το ΝΑΤΟ υπό την τουρκική-ουκρανική σημαία θα έθετε, τουλάχιστον, υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.  Κατάσταση η οποία, στο τέλος ,θα εξυπηρετούσε την φαντασίωσητων παγκοσμιοποιών.

Από την άλλη, η απειλή της ρωσικής επέμβασης, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση του Ντονμπάς στη Ρωσική Ομοσπονδία, θα μπορούσε να είναι το μόνο στοιχείο που μας κάνει να σκεφτούμε δύο φορές πριν εκτοξεύσουμε τα στρατεύματα. Επειδή υπάρχει διαφορά μεταξύ του πολέμου στο Ντονμπάς και της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Αυτή η επιλογή της ΄Ενωσης είχε απορριφθεί εδώ και πολύ καιρό από τη Ρωσία για διάφορους λόγους. Πρώτον, το σενάριο της Κριμαίας ήταν μοναδικό και δεν απεικόνιζε ένα επεκτατικό όραμα. Δεύτερον, η Ρωσία δεν είχε την πρόθεση να αμφισβητήσει τη διεθνή σταθερότητα, όπως καταδεικνύεται από τις αδιάκοπες εκκλήσεις της για εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες κατοχυρώνουν τοΝτονμπάς στο πλαίσιο του ουκρανικού κράτους, τονίζοντας ότι διαφορετικά η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει μόνιμα το Ντονμπάς όπως έχασε την Κριμαία. Τέλος, επειδή ήλπιζε, μακροπρόθεσμα, να δει την επανένταξη της μετά-Μαϊντάν Ουκρανίας στο Ντονμπάς, δηλαδή να κατευνάσει την Ουκρανία, να την επιστρέψει στον εαυτό της.

Ωστόσο, η γεωπολιτική κατάσταση έχει αλλάξει. Η εντατικοποίηση της αντιπαράθεσης μεταξύ της ατλαντικής φατρίας και της Ρωσίας αλλάζει την κατάσταση από πολλές απόψεις. Εάν ούτως ή άλλως υιοθετηθούν οι αλλεπάλληλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν σε κάθε περίπτωση η αντιρωσική ρητορική συνεχίσει να διογκώνεται, εάν σε κάθε περίπτωση οι Ατλαντιστές θέλουν να καταστήσουν τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος, κράτος παρία, γιατί να μην αντιδράσει; Οι ασύμμετρες αντιδράσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και η ενσωμάτωση του Ντονμπάς μπορεί να είναι

.μία από αυτές. Δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς αυτήν, ο αγώνας εισέρχεται σε μια τελική φάση, θα βρεθεί πάντα ένας λόγος να πολεμούν την Ρωσία, όσον παραμένει ανυπότακτη και όσο η Ρωσία δεν απαρνηθεί τον εαυτό της δημόσια

Είτε οι παγκοσμιοποιοί δεν έχουν πλέον επιλογή, πρέπει να κερδίσουν ή να εξαφανιστούν, είτε δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους: το πραξικόπημα στο Μεϊντάν,(πλατεία του Κιέβου) αυτό το υπέρτατο λάθος, το οποίο οδήγησε στην ενσωμάτωση της Κριμαίας, την επιστροφή της Ρωσίας, χωρίς κόμπλεξ, στη διεθνή σκηνή, με τηΣυρία ή τη Βενεζουέλα. Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία έχει τα χαρτιά στα χέρια της, πρέπει και αυτή να κάνει μια στρατηγική επιλογή, με όλες τις υπαρξιακές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.

Ο Μπάιντεν Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ “Ποτέ” δεν θα Δεχθούν την Προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Zero Hedge,27-2-29                                                                             Authored by Dave DeCamp μέσωAntiWar.com,

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση την Παρασκευή για τον εορτασμό τhς έβδομης επετείου από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, όπου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ “δεν πρόκειται ποτέ” να αποδεχτούν τη Ρωσική κυριαρχία στη χερσόνησο.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και τους συμμάχους και εταίρους της σήμερα, όπως και από την αρχή αυτής της σύγκρουσης”, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν τη φερόμενη προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία, και θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας ενάντια στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας”. 

Η δήλωση του Μπάιντεν έριξε επίσης στους Ρώσους την αποκλειστική ευθύνη για την αιματοχυσία στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της κρίσης: «Θα συνεχίσουμε επίσης να τιμούμε το θάρρος και την ελπίδα της Επανάστασης της Αξιοπρέπειας, στην οποία ο ουκρανικός λαός αντιμετώπισε πυρά ελεύθερων σκοπευτών και εκτελεστές με εξοπλισμό ταραχών στο Μαϊντάν και απαίτησε μια νέα αρχή για τη χώρα του”, πρόσθετε η ανακοίνωση. Παραλείφθηκε από τη δήλωση του Μπάιντεν ποιος ήταν ο λόγος για τη ρωσική προσάρτηση. Το 2014, οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Ο σε μεγάλο βαθμό εθνοτικός ρωσικός πληθυσμός της Κριμαίας απέρριψε τη νέα αντιρωσική κυβέρνηση στο Κίεβο, η οποία περιλάμβανε καινεοναζίστές στους κόλπους της. Οι δημοσκοπήσεις μετά την προσάρτηση δείχνουν ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας ήταν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Η οικογένεια Μπάιντεν επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το πραξικόπημα. Λίγο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο γιος του Προέδρου Μπάιντεν, Χάντερ, προσγειώθηκε σε μια υψηλά πληρωμένη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, μιας ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει τώρα επιλέξει την αρχιτέκτονα του πραξικοπήματος της Ουκρανίας για επιτελική θέση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Η Βικτόρια Νούλαντ, σύζυγος του νεοσυντηρητικού Ρόμπερτ Κάγκαν, είναι η υποψήφια υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων.

C34FEDA9 AC96 4870 9399 B2C30E93DFF2 Βικτώρια Νούλαντ και Τζέφρι Πάϊατ στην πλατεία Μεϊντάν, διανέμουν σάντουιτς  στους στρατοπεδευμένους εκεί κατά της τότε κυβέρνησης,  στα γεγονότα του 2014.

Μια καταγραφή ενός τηλεφωνήματος της Nούλαντ και του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάϊατ (σημερινού πρεσβευτή στην Ελλάδα) διέρρευσε και κυκλοφόρησε στο YouTube στις 4 Φεβρουαρίου 2014. Στην επικοινωνία, Nuland και Pyatt συζήτησαν ποιος πρέπει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να διαφύγει στις 22 Φεβρουαρίου 2014.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκε με εκπροσώπους της Χαμάς

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT), Ιμπραήμ Καλίν, συναντήθηκε με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς και επικεφαλής της διαπραγματευτικής...

Τίς εντολές Μπάρακ υλοποιει ο Τουρκος υπουργός Εξωτερικων Χακάν Φιντάν, ο οποιος μίλησε γιά «πάγο», γιά «δύο κράτη» καί γιά «πολιτική ενότητα» αργότερα

Τό πλέον ανησυχητικό ειναι ότι μπορει νά υποβόσκει μιά μυστική διπλωματία πού αντίκειται πρός τήν δεδηλωμένη πολιτική της χώρας Ότι μπορει η Κυβέρνησις νά...

Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες της με τη Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες

  Η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε την Παρασκευή διάταγμα που επιτρέπει στο Υπουργείο Άμυνας να τερματίσει μια σειρά από στρατιωτικές συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη...

Αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του ΙSIS στην Συρία

Όλος ο κόσμος έχει ενημερωθεί από τα ΜΜΕ ιδιαίτερα από το BBC για τις Αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του ΙSIS στην Συρία Μιας Συρίας του ….αυτού,...

Η Τουρκία προειδοποιεί την Ουκρανία και τη Ρωσία για κλιμάκωση στον Εύξεινο Πόντο

Η Τουρκία έχει ενημερώσει τόσο την Ουκρανία όσο και τη Ρωσία, ως μέρη της σύγκρουσης, για την ανάγκη να ενεργήσουν με προσοχή ώστε να...

Μαρία Δεναξά: Όταν η αστυνομία προστατεύει το 1% που εχθρεύεται τους λαούς

 Όταν η αστυνομία προστατεύει το 1% που εχθρεύεται τους λαούς=> 🇫🇷Συγκλονιστικές εικόνες απο την πόλη Μπριβ όπου ο Μακρόν έστειλε τη στρατοχωροφυλακή του για να...

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις τρομοκρατών του ISIS στη Συρία

Από την πλευρά της, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ότι εκτόξευσε περισσότερες από 100 βόμβες και πυραύλους ακριβείας...

Βουλγαρία: Η χώρα, που λίγα χρόνια πριν από ήταν πάμφτωχη, εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι η Βουλγαρία από την Πρωτοχρονιά μπαίνει στο ευρώ Αυτό όμως που δεν είναι ακόμα τόσο γνωστό είναι ότι επέλεξε για την πλευρά...

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αποκτούν ευρύτερες εξουσίες

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει στην υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού ευρύτερες εξουσίες συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας διεξαγωγής επιχειρήσεων πεδίου για...

Ρώσος στρατηγός των μυστικών υπηρεσιών σκοτώθηκε σε δεξαμενόπλοιο του ρωσικού σκιώδους στόλου νότια της Κρήτης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο του λεγόμενου σκιώδους στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μεσόγειο Θάλασσα ισχυρίζεται ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Νεβζόροφ,...

Τα μαζεύει τώρα ο Μακρόν και ζητά απευθείας διάλογο με την Ρωσία

Τα μαζεύει τώρα ο Μακρόν και ζητά απευθείας διάλογο με την Ρωσίαεκεί που ήθελε να γίνει νέος Ναπολέων και μιλούσε για φέρετρα με ευρωπαϊκά...

Ο χάρτης του Πούτιν: Πέρα από την Κριμαία, περιλαμβάνει επίσης το Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος όσον αφορά στους όρους του για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία κάτι που «επικύρωσε» και με τον χάρτη της...

Η Αυστρία αγοράζει ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη με 1,5 δις ευρώ

Η Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία έχει δώσει την προτίμησή της στον Ιταλό κατασκευαστή Leonardo για την αντικατάσταση των παλιών Saab 105, του οποίου ο στόλος...

Μπαγκλαντές: Ένας νεαρός Ινδουιστής εργάτης, ο Dipu Chandra Das, δολοφονήθηκε από ισλαμικό όχλο

Τι γίνεται όταν το Τουρκοκίνητο, σουνιτικο Ισλάμ αποκτά πλειοψηφία; Αυτό ακριβώς που γίνεται στο ΜπαγκλαντέςΈνας νεαρός Ινδουιστής εργάτης, ο Dipu Chandra Das, δολοφονήθηκε από ισλαμικό...

Μαρία Δεναξά: Η Γαλλική κυβέρνηση στέλνει τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να διαλύσουν τα μπλόκα των αγροτών

Σε παρέμβαση της η Μαρία Δεναξά αναφέρει: 📌 🇫🇷 Με το πρόσχημα ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα εμποδίσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των Γάλλων και...

Ρωσία: Μια «τριπλή κίνηση» εναντίον της Τουρκίας δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνικές αναφορές δείχνουν ότι διερευνάται η δημιουργία μιας κοινής δύναμης ταχείας αντίδρασης μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για την προστασία στρατηγικών υποδομών στη θάλασσα...

Ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Σαφή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ, σχολιάζοντας τα σχέδια για...

Πανικός στην Τουρκία για την φρεγάτα Belharra «Κίμων»

Τρόμαξαν οι Τούρκοι με την απόκτηση της πρώτης φρεγάτας Belharra που «βαφτίστηκε» «Κίμων» με την σχετική ιστορική τελετή να λαμβάνει χώρα χθες στο Λοριάν...

Πιέσεις Τραμπ στην Ουκρανία να κινηθεί γρήγορα στις διαπραγματεύσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πίεση στην Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου που έχει στόχο να βάλει τέλος στη σύγκρουση με...

Τουρκία: Μεγάλη προδοσία από αραβική χώρα που μας αποκαλεί «φίλους» της!

Ο ερευνητής και συγγραφέας Αρντάν Ζεντούρκ δήλωσε ότι βιώνονται τεταμένες στιγμές στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται για μια μεγάλη προδοσίαΟ Αμπντέλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ