Θέλουν τους νησιώτες μας νεκρούς ή προδότες, οι άφρονες των Αθηνών;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπρεπε να πάνε στην Τουρκία;

Αποκαλύπτει ο Γιώργος Βενετσάνος

Αυτά που Καταγγέλλει ο δήμαρχος της Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να μεταφέρει ασθενή με εγκεφαλικό από το νησί, όχι απλά σοκάρουν, άλλα βγάζουν μάτια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε όταν κάποιος υποστεί εγκεφαλικό πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο μιας και έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο δήμαρχος του νησιού τι έκανε λοιπόν; Αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε υπεύθυνος άνθρωπος ο οποίος μάλιστα είναι και αιρετός και έχει στην ευθύνη του τους συμπολίτες του. Απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς για την άμεση μεταφορά του ασθενή, δηλαδή σε Λιμενικό και ΕΚΑΒ, για να πάρει την απάντηση, ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πλωτά ή εναέρια μέσα λόγω καιρού.

Ο δήμαρχος τους άκουγε και δεν πίστευε στα αυτιά του, εξήγησε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κυμαίνονται από 5-6μποφόρ και τους ρωτούσε, γιατί αδυνατούν να στείλουν βοηθεια. Τελικά αναγκάστηκε να στείλει μηνύματα σε υπουργούς, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτές. Η κατάληξη; Ο ασθενής με το εγκεφαλικό να μεταφερθεί τελικά με με το πλοίο της γραμμής που δεν είχε απαγορευτικό, 13 ολόκληρες ώρες μετά από το εγκεφαλικό που υπέστη!!!.

Απορία που μάλλον θα μείνει απορία, που είναι τα μεγάλα λόγια ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, τους φύλακες αγγέλους των θαλάσσιων συνόρων μας, που είναι η θωράκιση των νησιών μας όταν δεν μπορούσαν να παραλάβουν έναν ασθενή, όταν αρνήθηκαν βοήθεια. Ως νησιώτης αισθάνομαι ντροπή για αυτό το όνειδος. Αν τυχόν είχαν κάνει πάνω στην αγωνία τους το απονενοημένο, (που δεν θα το έκαναν, προτιμούσαν να πεθάνουν) να καλέσουν την τουρκική ακτοφυλακή, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαν φτάσει σε χρόνο μηδέν (για λόγους που τους γνωρίζουμε).

Η πολιτεία μας αντί να στέκεται αρωγός, προστάτης, βοηθός στους ακρίτες των νησιών μας, για κάποιο άγνωστο σε εμάς λόγο δείχνει ολιγωρία λες και είναι πολίτες ενός κατώτερου θεού. Το περιστατικό που ανέφερε ο δήμαρχος της Σύμης είναι ότι χειρότερο για την ελληνική πολιτεία, να αισθάνονται οι νησιώτες ότι είναι εγκαταλελειμμένοι.

Ας κοιτάξουν να σταθούν δίπλα στα νησιά μας όχι μόνο το καλοκαίρι με τον τουρισμό, αλλά και τον χειμώνα, έτσι που οι πολίτες τους που προσφέρουν τα μέγιστα σε εθνική οικονομία και άμυνα, να αισθάνονται ασφαλείς και υγειονομικά θωρακισμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ