Μυστήριο με τον διάδοχο του Ταραντίλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστοκία του Μαξίμου να βρει τον αντικαταστάτη. Επιχείρηση Γιώργου Γεραπετρίτη να σώσει ό,τι μπορεί από το κλίμα εσωστρέφειας

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της διαδοχής του τέως πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα προτού καν συμπληρωθούν δύο μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ότι έχει επιχειρήσει να βρει τη διάδοχη κατάσταση σε άλλα πρόσωπα, εισπράττοντας όμως αρνήσεις. Η δυστοκία αυτή ουσιαστικά οδηγεί στην προσωρινή (;) λύση της άτυπης αναβάθμισης της μέχρι προχθές αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία παραμένει μέχρι νεωτέρας στην κορυφή της επικοινωνιακής ομάδας, αν και δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και σε αυτή την περίπτωση το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Είναι η πρώτη φορά που φεύγει κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να έχει βρεθεί αντικαταστάτης, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος της κυρίας Πελώνη με δημοσιογράφους κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μια και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αναλάβατε νέα κυβερνητική εκπρόσωπος;» ήταν το ερώτημα που δέχτηκε, για να απαντήσει: «Για να είμαι εδώ, προφανώς». Σε άλλη ερώτηση, δεδομένου ότι την περασμένη Κυριακή «ανακοινώθηκε ότι η κυρία Πελώνη θα εκπληρώνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου», αν είναι πλέον οριστική η ανάληψη των καθηκόντων, η ίδια σημείωσε: «Σας είπα ότι είμαι εδώ και με βλέπετε εδώ». Και αυτό, πάντως, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε, φυσικά, να έχει αναβαθμιστεί θεσμικά η κυρία Πελώνη στη θέση της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, όπως οι δύο προκάτοχοί της Στέλιος Πέτσας και Χρήστος Ταραντίλης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη προσπάθησε να… μαζέψει τα αμάζευτα και να σώσει ό,τι μπορεί από το κλίμα εσωστρέφειας που έχει προκύψει στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση Ταραντίλη και κατά πόσο συνδέεται με την υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι «καταξιωμένος ακαδημαϊκός και πολύ ικανός άνθρωπος και φίλος, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, και έχει ένα οικογενειακό πρόβλημα, που δεν του επιτρέπει να ασκεί με αφοσίωση τα καθήκοντά του. Ο ίδιος δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν συνδέεται με οποιαδήποτε πολιτική επιλογή. Είναι αμιγώς προσωπικό και οικογενειακό, και ζήτησε από όλους να το σεβαστούν». Εν κατακλείδι, κάλεσε όλους «να επιδείξουν τον ανάλογο σεβασμό όταν πρόκειται για τέτοιου τύπου ζητήματα και να μην προσπαθούν να κάνουν κομματική εκμετάλλευση». Υπάρχουν, πάντως, και πληροφορίες που κάνουν λόγο όντως για υπαρκτό οικογενειακό πρόβλημα του κ. Ταραντίλη.

Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, συνδέει την παραίτηση Ταραντίλη με την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ