Πόσα δισεκατομμύρια πληρώσαμε την βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι άλλαξε εντέλει με τις σημερινές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα; Μα φυσικά ο θεσμός που είχε καταργηθεί επειδή τον κατήργησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την ανοησία του στην Πάρνηθα. Το γεγονός δηλαδή ότι ο αριθμός 6 στο μήνυμα για την ατομική άσκηση, μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε «παίρνω το αυτοκίνητο και πηγαίνω όπου γουστάρω», είναι αποκλειστική ευθύνη του ανέμελο πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γεγονός αυτό λοιπόν, ότι δηλαδή καταργήθηκε μέσα σε ένα απόγευμα ένα συγκεκριμένο μέτρο, επειδή ακριβώς το παραβίασε ο πρωθυπουργός, ήταν αυτό που αύξησε την κινητικότητα εν μέσω οριζόντιας απαγόρευσης (λοκντάουν) της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Και είναι πανθομολογούμενο ότι η αύξηση της κινητικότητας ενισχύει την αύξηση των κρουσμάτων. Ούτε οι 20 πιστοί στην εκκλησία ούτε το μαγαζί του Κυρ Γιάννη στο Μπραχάμι.

Με απλά λόγια, η ανεμελιά του Μητσοτάκη ευθύνεται για το χάος, Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή το είπε η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Γιατί πρακτικά το μόνο νέο μέτρο που επιβλήθηκε σήμερα, είναι η επανεπιβολή της απαγόρευσης μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο με τον κωδικό 6. Αυτό που είχαν καταργήσει πραξικοπηματικά για να καλύψουν το σόου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

Αναλογικά λοιπόν, εάν υποθέσουμε ότι το κόστος της οριζόντιας απαγορεύσεις οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας (λοκντάουν) ανέρχεται με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς στα 2,7 δις μηνιαίως, κάντε μόνοι σας το λογαριασμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ