Άρης Βελουχιώτης: Η αθάνατη ελληνική φυλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον Άρη Βελουχιώτη το τελευταίο χρονικό διάστημα, και μάλιστα η επίκληση του ονόματος του γίνεται με τρόπο απαράδεκτο και ελεεινό προκειμένου να εξομοιωθούν οι ευθύνες με την συμμορία παιδεραστών που αποκαλύπτεται, αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε την ομιλία του στην Λαμία και το απόσπασμα της όπου αναφέρεται στην αθάνατη ελληνική φυλή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βασική μέθοδος της γερμανικής προπαγάνδας είναι η συστηματική συκοφάντηση όλων αυτών που πολέμησαν την Γερμανία. Κάθε ένας από τα βάθη της ιστορίας που αντιστάθηκε στους Γερμανούς, συκοφαντείται συστηματικά και μεθοδικά από το γερμανικό σύστημα προπαγάνδας με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται το όνομα του στους αιώνες. Για παράδειγμα, ο σφαγέας του ρωσικού λαού, πράκτορας των Γερμανών Λένιν, ακόμα και σήμερα εμφανίζεται ως «επαναστάτης», σε αντίθεση με τον Στάλιν ο οποίος ισοπέδωσε τη Γερμανία, αλλά η γερμανική προπαγάνδα τον θέλει χειρότερο κι από τον Χίτλερ. Τον Βλαντ Ντρακουλ που έμεινε στην ιστορία ως… βρυκόλακας!
Τα παραδείγματα είναι άφθονα, αλλά η περίπτωση του Άρη Βελουχιώτη είναι χαρακτηριστική για το πως ένας άνθρωπος που αντιστάθηκε στους Γερμανούς, που μπαίνοντας στα χωριά δεν ξεχώριζε δεξιούς και αριστερούς, αλλά πατριώτες και προδότες, συκοφαντήθηκε βάναυσα ως «άπατρις και ανθέλληνας».

E21AE5AB 6A3B 417F B4CA 7F33B1506813
Ο Άρης Βελουχιώτης στην Λαμία

Η ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στην Λαμία για την αθάνατη ελληνική φυλή

Η αθάνατη ελληνική φυλή.

Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ’ όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.

Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ’ άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ