Σχεδιαζουν άνοιγμα των καταστημάτων με τη χρήση sms στο 13032 και θα το παρουσιάσουν σαν άρση του lockdown

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λόγια για να ξεχνά ο κοσμάκης το σκληρό lockdown. Άρχισαν ήδη τα κανάλια να πιπιλίζουν το μυαλό των πολιτων με το άνοιγμα του λιανεμπορίου  που σχεδιάζεται χωρίς click away αλλά με αποστολή κωδικού με sms στο 13032.

Και αυτό το παρουσιάζουν σαν άρση του lockdown ενώ βέβαια δεν είναι από τη στιγμή που οι πολίτες θα συνεχίσουν να μετακινούνται με τη χρήση των sms.

Συμφωνα με το σχέδιο σωτηρίας το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει με αυστηρούς κανόνες, κάτι στο οποιο κανείς βέβαια δεν λέει όχι, οι πολίτες όμως θα συνεχίσουν να κυκλοφορουν με αυστηρούς περιορισμούς.

Θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα sms την ημέρα στο 13032 και θα ισχύει μάλλον για τρεις ώρες, κάτι που δεν είναι σίγουρο γιατί μέχρι τωρα έλεγαν για δυο ώρες. Το ότι μιλάνε πλέον για τρεις ώρες μας κάνει να ανησυχούμε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα κρυφά σχέδια που να αφορούν τον περιορισμό και των υπολοίπων κωδικών που στέλνονται στο 13033. Γιατί αποκλειεται να έγιναν ξαφνικά τόσο γενναιόδωροι και να χαρίζουν έτσι μια επιπλέον ώρα αγορών.

Υπάρχει ο φοβος ότι μέσα στο 13032 θα μπορεί να ενσωματωθούν και άλλοι κωδικοί όπως ο κωδικός 6 ώστε να μπορεί να βγαίνει κάποιος μια φορά μόνο έξω και για προσωπική γυμναστική και να υπάρχει περιορισμός όσο αφορά το αν θα επιλέξει να πάει ή για ψώνια ή για περίπατο.

Όπως και να έχει το θέμα είναι ότι δεν θα προβλέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις ούτε για ψώνια που σημαίνει πχ ότι δεν θα μπορεί κάποιος να πάει σε ένα πολυκατάστημα που είναι σε άλλο δήμο από αυτό που μένει ή πχ στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια αν δεν μένει στο δήμο Αθηναίων, άρα δωρον άδωρο για τα καταστήματα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους που συγκεντρώνουν καταναλωτές από όλες τις γειτονικές περιοχές και δήμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ