Νικος Τανέρης: Έφυγε ο πατριώτης που είχε στερήσει την Τζενιφερ Λόπεζ από τον Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Φανούλα Αργυρού από το simerini.sigmalive.com

Μια ιστορία πατριωτικού ακτιβισμού από το 2010 ως ελάχιστο μνημόσυνο στον Έλληνα ομογενή Νικόλαο Τανέρη που πέθανε πρόσφατα από κορωνοϊό. Πως «έστησε» τον Ερντογάν η Τζένιφερ Λόπεζ.

tatarerdogan.original

Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 28 Φεβρουαρίου 2021 σε ηλικία μόνο 48 ετών θύμα του κορωνοιού, ένας ευπατρίδης, ένας εξαίρετος Έλληνας, ένας γνήσιος συμπαραστάτης όσο σπάνιοι, των εθνικών μας θεμάτων, ο Νικόλαος Τανέρης. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Lutheran στο Brooklyn, Nέας Υόρκης.

Ο αείμνηστος Τανέρης προσέφερε στη σύντομη διαδρομή του από αυτή τη ζωή, σε πολλά εθνικά θέματα, το Κυπριακό, το Ποντιακό, το Μακεδονικό. Και την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας κ.α.

Ο Ν. Τανέρης γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1972 στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης. Ο παππούς του καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη. Η σύζυγός του Γεωργία Μαραθεύτη, γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από γονείς από το κατεχόμενο Βαρώσι (Μηνά και Ανδρούλα). Το σπίτι της οικογένειάς της τώρα είναι στο Παραλίμνι. Ο Νικόλαος και η Γεωργία απέκτησαν τρία παιδιά την Ανδρούλα, 9 ετών, τον Άγγελο, 6 ετών και τον Αριστοτέλη 2 ετών και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της ελληνικής φυλής μας.

Nikolaos_Taneris.jpg

Ο Νικόλαος Τανέρης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της ομογένειας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο του 2018. Φωτογραφία: Facebook

Ράγισαν οι καρδιές

«ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ράγισαν οι καρδιές των οικείων, των συγγενών και φίλων, καθώς επίσης και συναγωνιστών που το παγερό πρωινό της Πέμπτης, 4 Μαρτίου 2021, προσήλθαν στον ιερό ναό του του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς του Μανχάταν για να προσκυνήσουν την σορό του Νικολάου Τανέρη, που απεβίωσε την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 σε ηλικία 48 ετών, και να παρακολουθήσουν την Νεκρώσιμη Ακολουθία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης…» έγραψε η ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» καλύπτοντας την κηδεία του Νικόλαου Τανέρη. (Ολόκληρο το κείμενο για την κηδεία και το βιογραφικό του Νικόλαου Τανέρη στη ιστοσελίδα «Anamniseis».)

Taneris_Nikolaos_kideia_Kazoulis-1024x768[1].jpg

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα, π. Γεώργιος Καζούλης, ενώ τελεί τη νεκρώσιμη Ακολουθία του Νικολάου Τανέρη. Φωτογραφία: «Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ράγισε και τις δικές μας

Μας χωρίσουν χιλιάδες μίλια από τη Νέα Υόρκη, αλλά ράγισαν και οι δικές μας καρδιές, για τον άδικο χαμό του Νικόλαου Τανέρη. Όλους εμάς που βρισκόμαστε στο Λονδίνο, στη Κύπρο, αλλά και στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Και που είχαμε την μεγάλη καλή τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Πάνος Ιωαννίδης (Λευκωσία), Γιώργος Γιαλτουρίδης (Βοστώνη), Φανούλα Αργυρού (Λονδίνο). Και τόσοι άλλοι που δεν τον γνώρισαν προσωπικώς αλλά τον γνώρισαν διαδικτυακά από την προσφορά του στα εθνικά μας θέματα.

CANA CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA

Η προσφορά του Νικόλαου Τανέρη για το Κυπριακό, άφησε μια ιστορία και μια προσφορά ανεπανάληπτη για την Κύπρο. Για την οποία τα παιδιά του και η αγαπημένη Γεωργία έχουν κάθε δικαίωμα να είναι περήφανοι για τον αείμνηστο πατέρα τους και σύζυγό της. Η ιστοσελίδα με την οποία βοηθούσε τα εθνικά μας θέματα ο Νικόλαος, η CANA- CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA, υπήρξε πρωτοπόρα, μαχητική, απαράμιλλη και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική στην αποστολή της, όσο καιρό λειτουργούσε.

Γνώρισα τον Νικόλαο και την Γεωργία μια χρονιά καθώς επέστρεφαν από την Κύπρο προς τη Νέα Υόρκη με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο. Συναντηθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο στο King’s Cross γιατί ο Νικόλαος ήθελε να με γνωρίσει εφόσον παρακολουθούσε, όπως μου είπε, τα άρθρα και τις έρευνες μου από την εφημερίδα «Σημερινή». Έτσι άρχισε η συνεργασία μας, στην προβολή των παθών της ημικατεχόμενης μας Κύπρου από την ιστοσελίδα CANΑ. Η οποία διαβαζόταν από χιλιάδες ανά τον κόσμο και πρόσφερε όσο καμία άλλη ομογενειακή τέτοια, στην σωστή διαφώτιση του Κυπριακού.

Picture1.jpg

Ο Νικόλαος Τανέρης την ημέρα του γάμου του με την Γεωργία το γένος Μαραθέφτη. Φωτογραφία: Facebook «Αναμνήσεις».

«Ο αείμνηστος και η Γεωργία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην κινητοποίηση των ομογενών για την ματαίωση της συναυλίας της Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα τον Ιούλιο του 2010 και πάντοτε μιλούσε στα παιδιά του γι αυτό το κατόρθωμα το οποίο όπως έγραψε ο κυπριακός και διεθνής τύπος εξόργισε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Έρογλου και την ίδια την Άγκυρα», έγραψαν οι «Αναμνήσεις». ΄Οντως…

Τα ιστορικά γεγονότα – Η Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα

Εις Μνήμη του ευπατρίδη Νικόλαου Τανέρη οφείλω να δώσω λεπτομέρειες για αυτή τους την προσφορά. Ως το ελάχιστο αλλά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την διαχρονική του προσφορά και της αγαπημένης Γεωργίας.

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2010 λοιπόν, ο τουρκικός τύπος ανακοίνωσε ότι η Λατινο-αμερικάνα τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ θα γιόρταζε τη 41η επέτειο των γενεθλίων της μαζί με τα παιδιά και το σύζυγο της στα κατεχόμενα και πως θα έφθανε εκεί στις 20 Ιουλίου 2010 (ημέρα της τουρκικής εισβολής της Κύπρου όταν και θα πανηγύριζαν οι Τούρκοι της Κύπρου την αιματηρή εισβολή) μέσω του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου. Το ξενοδοχείο στο οποίο θα φιλοξενούσαν την κα Λόπεζ ήταν το νεόκτιστο ξενοδοχείο «Κράτος» (Cratos) στο κατεχόμενο χωριό Καζάφανι περιοχή κατεχόμενης Κερύνειας, κτισμένο πάνω σε κλεμμένη περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου, τα εγκαίνια του οποίου θα γινόντουσαν στις 24 Ιουλίου 2010. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στους εορτασμούς αναμενόταν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερτογάν.

«Φέρνουμε τη Λόπεζ για αναγνώριση και τουρισμό» έγραφαν οι τουρκικές εφημερίδες. Από την πλευρά του, ο ούτω καλούμενος τότε «υπουργός οικονομικών» Ερσίν Τατάρ (σημερινός ηγέτης των Τούρκων της Κύπρου), σημείωνε: «‘Αστε την Λοπέζ να έλθει και θα την καλωσορίσουμε στο αεροδρόμιο. Μια παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα θα έλθει και το μήνυμα θα δοθεί στο παγκόσμιο. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός».

Η εκστρατεία της CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA)

Μόλις γνωστοποιήθηκε η μεθόδευση καθόδου της Τζένιφερ Λόπεζ, η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA, εξέδωσε ανακοίνωση στα αγγλικά, που εστάλη σε χιλιάδες παραλήπτες ανά τον κόσμο και αναρτήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από εκατοντάδες ιστοσελίδες.

Παράλληλα, απεύθυνα τότε επιστολή στην Τζένιφερ Λόπεζ την οποία είχα στείλει και στην ελληνο-αμερικανική οργάνωση CANA, η οποία πρόλαβε και την περιέλαβε στην πρώτη ανακοίνωση της εκστρατείας της εναντίον της καθόδου της κας Λόπεζ στα κατεχόμενα. Η επιστολή μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και εφημερίδες, καθώς και στα ισπανικά από εθελοντή που διάβασε σε ισπανικές εφημερίδες για το θέμα και προσφέρθηκε να μεταφράσει την επιστολή και στη γλώσσα της κας Λόπεζ. Και όλα αυτά από την κινητοποίηση της CANA.

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Επικοινωνία: Νικόλας Τανέρης, Νέα Υόρκη, σε ελληνική μετάφραση η ανακοίνωση της CANA. Ο τίτλος: «Jennifer Lopez: Celebrating with the rapists for money? (το αγγλικό πρωτότυπο μετά το τέλος του κειμένου).

Οι κρίσιμες ώρες πριν την ακύρωση

Το διάσημο κανάλι ΤΜΖ που καλύπτει όλες τις ειδήσεις των καλλιτεχνών και έχει τις άμεσες επαφές μαζί τους, επικοινώνησε με τον Νικόλαο Τανέρη ενωρίς το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2010 και ζήτησε πληροφορίες για τις ενστάσεις μας ενάντια στην κάθοδο της Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα.

Ο Τάνερης εξήγησε στην αξιωματούχο του καναλιού το πώς είχαν τα πράγματα με την συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή και ότι το εν λόγω ξενοδοχείο είναι κτισμένο πάνω σε κλεμμένη και καταπατημένη περιουσία που ανήκει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου. Της ανέφερε και την αίτηση/έκκληση διαμαρτυρίας (Petition) που είχαν καταθέσει από τις 5 Ιουλίου 2010 και τρείς Έλληνες ευρωβουλευτές. Ζήτησε από τον Νικόλαο Τανέρη να είναι διαθέσιμος στο τηλέφωνο και θα συζητούσε το θέμα με τον ανώτερο της στο σταθμό και θα επανερχόταν. Όπως και έγινε και η επαφή κράτησε ορισμένες ώρες. Σε κάποια φάση η αξιωματούχος είπε στον Τανέρη ότι είχαν ήδη επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της καλλιτέχνιδας και ανέμεναν απάντηση.

Η αξιωματούχος του καναλιού ΤΜΖ βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον Νικόλαο Τανέρη και ο Τανέρης με εμένα στο Λονδίνο. Τελικά το τελευταίο της τηλεφώνημα ήταν να του γνωστοποιήσει πρώτου, ότι η Τζένιφερ Λόπεζ αποφάσισε! Ακύρωσε το ταξίδι της στα κατεχόμενα και εκείνη τη στιγμή οι σύμβουλοι της ετοίμαζαν την σχετική ανακοίνωση, την οποία θα είχε πρώτο και σε αποκλειστικότητα το ΤΜΖ.

Έτσι και έγινε και αφού έστειλαν πρώτα στη CANA την ανακοίνωση, η CANA έστειλε αμέσως την δική της στους χιλιάδες των παραληπτών της ενημερώνοντας για την επιτυχία της διαδικτυακής εκστρατείας. Μέχρι τότε η εκστρατεία της CANA , χάρη στη νεολαία που είχε πάρει ζεστά το θέμα μέσω του FACEBOOK, είχε φθάσει τις 20,000 εναντίον της καθόδου της καλλιτέχνιδας στα κατεχόμενα, πρωτοφανές κατόρθωμα εντός τόσο μικρού διαστήματος.

tmz.JPG

Το πρώτο άρθρο στη Κύπρο, του δημοσιογράφου της «Σημερινής» Σάββα Ιακωβίδη στις 4.7.2010 είχε τίτλο «Ο Παλληκαρίδης, η Τζένιφερ Λοπέζ και η δύναμη του διαδικτύου».

Στις 6 Ιουλίου 2010 δημοσιεύθηκε στην «Σημερινή»το ειδησεογραφικό άρθρο της συναδέλφου Μικαέλλας Λοΐζου «Τραγουδά σε … πολιτικό ναρκοπέδιο» που αφού κατάγραψε τις τουρκικές ενέργειες τόνισε ότι:

«…Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Cyprus Action Network of America διευκρινίζει ότι μέχρι τις 4 Ιουλίου, η Τζένιφερ Λόπεζ «δεν είχε ακόμα ακυρώσει ή διαψεύσει ότι θα επισκεφθεί το παράνομο ψευδοκράτος». Ε/κ απ’ όλο τον κόσμο έχουν στείλει χιονοστιβάδα διαμαρτυριών προς τους αντιπροσώπους της, την εταιρεία William Morriw Agency στην Νέα Υόρκη, προστίθεται. Στην εκστρατεία έχουν, πέραν των ανεξάρτητων πολιτών, συμμετάσχει μέχρι τώρα οι οργανώσεις: Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μητέρων, Αδούλωτη Κερύνεια, Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου κ.ά.».

Στις 10 Ιουλίου 2010 ο Σάββας Ιακωβίδης με τίτλο «Το τηγάνισμα της Λόπεζ… και τα μηνύματα προς τους ηγέτες» έγραψε μεταξύ άλλων, συνοψίζοντας την σημασία της ιστορικής, ανεπανάληπτης προσφοράς του Νίκου Τανέρη με την CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA:

«Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λοπέζ τελικά ανέκρουσε πρύμναν. Ακύρωσε τη μετάβασή της στο ψευδοκράτος. Ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς χιλιάδων Ελλήνων, διά του διαδικτύου… Η εξαγγελία της μετάβασης στο ψευδοκράτος και καλλιτεχνικής εκδήλωσης της Λόπεζ αποτέλεσε αφόρητη πρόκληση προς κάθε Έλληνα. Έτσι επέσυρε μια πρωτοφανή κινητοποίηση, που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου με πρωτοβουλία του CyprusAction Network of America (CANA) και ως πυρκαγιά εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο. Μέσα Ενημέρωσης σε πολλές χώρες αναφέρθηκαν στη Λόπεζ και δι’ αυτής, στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, που διεκδικεί να ενταχθεί στην Ε.Ε… Το πρώτο ρεπορτάζ για τις οργισμένες αντιδράσεις των Ελλήνων δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου, στη βρετανική «Γκάρντιαν», με την υπογραφή της Χέλενα Σμίθ. Το δημοσίευμα ακολούθησε πλειάδα αναφορών στο διεθνή Τύπο -από τις ΗΠΑ μέχρι τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, τη Μαλαισία- ο οποίος πρόβαλε και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και επισήμανε ότι η Λόπεζ βρέθηκε στο επίκεντρο ενός «πολιτικού ναρκοπεδίου».

Η απίστευτη αυτή κινητοποίηση κατά της μετάβασης της Λόπεζ, έχει επιτύχει μερικά πάρα πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πρώτον, γι’ ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η δύναμη του διαδικτύου, ιδιαίτερα όταν αξιοποιείται για έναν ιερό σκοπό. Δεύτερον, επανέφερε, ανέξοδα, στο διεθνές προσκήνιο το ατιμώρητο έγκλημα της τουρκικής κατοχής της Κύπρου. Όσα και να ξόδευε η κυπριακή κυβέρνηση, δεν θα πετύχαινε όσα οι ακτιβιστές πέτυχαν με τη δράση τους στο διαδίκτυο. Τρίτον, ακόμα μια φορά υπογραμμίζουμε τη σημασία του διαδικτύου σήμερα, για την υπεράσπιση θέσεων και διεκδικήσεων της ελληνικής πλευράς…»

Να σημειωθεί ότι μόλις είχε προηγηθεί, προηγούμενη επιτυχής εκστρατεία της CANA και του Νικόλαου Τανέρη με την ακύρωση διεθνούς σεμιναρίου Μικροκυμμάτων, που θα λάμβανε χώρα και πάλιν στην κατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία.

taneris.jpg

Ο Νικόλαος Τανέρης ήταν πρωτοπόρος όχι μόνο σε διαδικτυακές κινητοποιήσεις αλλά και έμπρακτες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στους δρόμους έξω από την τουρκική πρεσβεία και αλλού.

cn1.JPG

Ενάντια στην επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2007.

Εν κατακλείδι, ο Νικόλαος Τανέρης και η CANA βοήθησαν τη Κύπρο μας και σε άλλες περιπτώσεις. Εμείς που γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όταν κάποιος στις ΗΠΑ με γραφείο στην Washington DC ξεκίνησε μια λανθασμένη πρωτοβουλία που σχετιζόταν με το προσφυγικό και το Κυπριακό, που θα οδηγούσε σε αρνητικές ατραπούς για την Κύπρο, η ανατροπή της οφείλεται στην έγκαιρη ενημέρωση από τη CANA…

Υπόσχεση μου (μας) είναι να καταγράψουμε και εκείνες τις λεπτομέρειες της ανιδιοτελούς και πατριωτικής του προσφοράς. Γιατί στον αγώνα για δικαίωση της Κύπρου δεν αντιμετωπίζουμε δυστυχώς μόνο την Τουρκία αλλά και κάποιους εκ των ένδον. Και στον αγώνα του για μας, κάποιοι τον αδίκησαν με την σιωπή τους αντί να του συμπαραστεκόντουσαν ανοικτά, όπως κάναμε αρκετοί επώνυμοι από Κύπρο και αποδημία. Εν καιρώ θα γραφτούν γιατί του το οφείλουμε. Είναι χρέος μας.

Αιωνία σου η Μνήμη αγνέ και αξιολάτρευτε ανιδιοτελή πατριώτη Νικόλα Τανέρη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας, Λονδίνο

Υ.Γ. Ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» ότι ανοίχτηκε λογαριασμός για οικονομική βοήθεια της οικογένειας. Λεπτομέρειες στο σύνδεσμο εδώ:

Έρανος για τα ορφανά παιδιά του ευπατρίδη Νικόλαου Τανέρη

Παράρτημα – Η επιστολή του Νικόλαου Τανέρη στα αγγλικά που προκάλεσε την ακύρωση της συναυλίας της Jennifer Lopez στα κατεχόμενα

We copy a new press release by the Cyprus Action Network of America.

JENNIFER LOPEZ: CELEBRATING WITH THE RAPISTS FOR MONEY?

For Immediate Release: July 5, 2010

Contact: Nikolaos Taneris , New York . Tel. (917) 699-9935

NEW YORK—The Cyprus Action Network of America (CANA) is reporting that as of July 4th, 2010 American celebrity Jennifer Lopez has still not cancelled or denied that she is set to visit the illegal bandit pseudo-state that is recognized by no-one but Turkey . Greek-Cypriots around the world have sent an immense volume of grass-roots protest letters to the William Morris Agency in New York representing Lopez. The letter-writing campaign initiated by CANA has been joined by THE MOVEMENT FOR FREEDOM AND JUSTICE IN CYPRUS, CYPRUS’ MOVEMENT OF REFUGEES & DISPLACED MOTHERS ,ADOULITI KIRENIA, EFYLAKAS,TO KYPRIAKO PONTIKI newspaper in Cyprus, American Hellenic Council AHC, HELLENIC ELECTRONIC CENTER (HEC)”, THE NATIONAL HERALD ETHNIKOS KYRYX Newspaper in New York, TA NEA newspaper in London, promoted and supported by daily Simerini in Cyprus and other Media groups and a vast number of websites around the world and the FACEBOOK group AGAINST JENNIFER LOPEZ PERFORMING IN OCCUPIED CYPRUS with 8,000 members joining last week.

Today’s July 5th, 2010 issue of high-circulation Turkish newspaper Zaman confirmed the political nature of Lopez’s illegal visit, they claim that Jennifer Lopez signed an agreement with the so-called “Crato” hotel/casino owners just three days ago . Zaman reported “It is true that Greeks put pressure on Lopez not to visit to “Turkish” Cyprus . Of course, she was affected by the pressure. She even receives threats from Greeks. In effect, she has certain hesitation. However, there is a contract that is signed by the actress,” The Turkish lobby is also planning reportedly to broadcast this event to 193 countries but noted that “The Cyprus Action Network of America (CANA) urged its community to call, fax and email the William Morris Agency in New York that represents Lopez to urge her “not to visit Turkish-occupied Cyprus.” The same report today confirmed that she is expected on July 20th the 36th anniversary of the illegal Turkish military-invasion of Cyprus . In a report today prepared in Cyprus by KYPE and given to news wires today. Hurriyet newspaper says that PM Ertogan will inaugurate the hotel. The Turkish Volkan newspaper referring to the ‘activism by the Greek Cypriots’ is wondering how can they come to an agreement on the Cyprus issue and calls upon the T/c Dervis Eroglou to cancel his next visit with Christofias so as to demonstrate against the Greek Cypriot stance on Lopez. CNN-TURK claimed yesterday that the Lopez event is orchestrated in order to “bring the two communities,Greek and Turkish, together.”Turkish media reports claim that Lopez will be paid $ 3 Million dollars to celebrate with the unrepententant rapists of 800 Greek-Cypriot women.

ACTION UPDATE NEW VIDEO AND SPANISH TRANSLATION OF FANOULLA ARGYROU LETTER TO LOPEZ

Please use the resources below to write your letters, and post these letters and videos on Lopez media:

New Video on You Tube by strong CANA supporter and New York-based artist Kalliope Amorphous

http://www.youtube.com/watch?v=tzw5yOZecqQ

The Greek-Cypriot refugee woman letter by Mrs. Fanoulla Argyrou ““Dear Ms Jennifer Lopez, 800 Greek Cypriot women were raped by the Turks in 1974…” ,http://cyprusactionnetwork.org/dear_ms_jennifer_lopez

, has been translated into Spanish by three translators from Ecuador and from Mexico . Many special thanks to CANA supporter and world renowned Greek Genocide composer Diamanda Galas and the Diamanda Galas official Facebook page.

SPANISH TRANSLATION ““Dear Ms Jennifer Lopez, 800 Greek Cypriot women were raped by the Turks in 1974…” [TRADUCCION AL ESPAÑOL] “Estimada Señora Jennifer López, 800 mujeres griego-chipriotas fueron violadas por los turcos en 1974…”

http://cyprusactionnetwork.org/dear_jennifer_lopez_en_espanol

Send your letters detailing Turkish human rights violations that include Turkey’s rape of 800 Greek Cypriot women in 1974, the “Sunday Times” report on the Council of Europe’s 1976 verdict on Turkish atrocities in 1974 and “The Sun” newspaper’s story of 5 August 1974, to Amnesty International USA based in Washington DC and to Amnesty International Secretariat based in London, paste and copy your previous letters to the William Morris Agency representing Lopez and note the hypocrisy of Jennifer Lopez supporting justice for Mexican women killed but disregarding the 800 Greek-Cypriot women raped by illegal Turkish-military invasion in 1974 here is the link:

Amnesty International USA

http://www.mycusthelp.com/amnestyusa/_cs/QuestionAsk.aspx

Amnesty International Secretariat

http://www.amnesty.org/en/contact

Also Jennifer Lopez’s Twitter account and her official website :

http://www.jenniferlopez.com/community

Please remember to post your own letters and The Greek-Cypriot refugee woman letter by Mrs. Fanoulla Argyrou ““Dear Ms Jennifer Lopez, 800 Greek Cypriot women were raped by the Turks in 1974…” , http://cyprusactionnetwork.org/dear_ms_jennifer_lopez

IN SPANISH: http://cyprusactionnetwork.org/dear_jennifer_lopez_en_espanol

And the new You Tube video: http://www.youtube.com/watch?v=tzw5yOZecqQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ