Στα χέρια του λαού και όχι εθνομηδενιστών η τιμή στο 1821

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χέρια των Ελλήνων ο Αγώνας, όχι στις εθνομηδενιστικές επιτροπές.
Διότι το κεφάλαιο μπορεί να μην έχει πατρίδα, οι Έλληνες όμως έχουν.

Κύκλοι της κυβέρνησης δεν αρκούνται στη διαστρέβλωση του νοήματος, των κινήτρων και των στόχων της Επανάστασης του 1821. Επιθυμούν να τη διασύρουν, να τη γελοιοποιήσουν, να μηδενίσουν το κύρος, την αξία, το ειδικό βάρος της. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, που επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», συνέδεσε την Ελληνική Επανάσταση με την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές! Συγκεκριμένα, έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed. Η 200ή επέτειος ανεξαρτησίας της Ελλάδας συμπίπτει με την 50ή επέτειο ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές. Ανταλλάξαμε ιδέες και συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών».

Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχει σε κριτική η ανεκδιήγητη σκέψη της Γιάννας Αγγελοπούλου για κοινές δράσεις και ουσιαστικά κοινό εορτασμό του 1821 των Ελλήνων με την επέτειο ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές. Το σκεπτικό αυτής της κυρίας, οι κινήσεις της, οι πρωτοβουλίες, οι δηλώσεις που έχει κατά καιρούς κάνει, καθώς και η επιλογή προσώπων με τα οποία έχει στελεχώσει την επιτροπή της είναι τόσο κωμικά όσο και αξιοθρήνητα.

Τελικά, η παρακμή δεν αναγνωρίζει ούτε επετείους ούτε αγώνες προγόνων ούτε το στοίχημα των επόμενων γενεών. Ο φυσικός νόμος είναι αμείλικτος και οι εξελίξεις μάς δείχνουν ότι τηρείται απαρέγκλιτα – σε αντίθεση με τους ανθρώπινους νόμους. Το κράτος, το οποίο διοικείται και κατευθύνεται από την πολιτική, οικονομική και πνευματική «ελίτ», έχει σαπίσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια και η επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για το 1821 αποτελεί μια μικρογραφία της συνολικής αποκρουστικής εικόνας.

Το ελληνικό έθνος δεν αγωνίστηκε να ξεφορτωθεί την τουρκική τυραννία για να συνεορτάζει την ελευθερία του και τον άγιο ξεσηκωμό του με το Μπαγκλαντές. Το ευχάριστο και ελπιδοφόρο είναι ότι ο λαός δεν έχει παρακμάσει όσο η ηγεσία, και αυτό μπορεί να το αποδείξει και στην περίπτωση της απότισης φόρου τιμής στους ημίθεους, στα παλικάρια, στους μάρτυρες και τους ήρωες που σήκωσαν τα όπλα εναντίον των Τούρκων για την ελευθερία του Γένους.

Ο λαός μπορεί και πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης και να μη δεσμευτεί από το νοητό χρονικό όριο της λήξης του έτους. Ναι μεν συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, αλλά το στοίχημα της ελευθερίας είναι διαχρονικό και ο εχθρός παραμένει ο ίδιος. Πριν οχυρώσουμε ακόμα καλύτερα τα σύνορά μας και ενισχύσουμε με εξοπλισμούς που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, πρέπει να θωρακίσουμε τις ψυχές μας και τη συνείδησή μας απέναντι στον δόλιο εχθρό του εθνομηδενισμού. Στα χέρια των Ελλήνων ο Αγώνας, όχι στις εθνομηδενιστικές επιτροπές.

Πληροφορίες από την δημοκρατία της Κυριακής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ