Κόλαφος κατά Μητσοτάκη οι Καπραβέλος και Κούβελας: «Λάθος τα μέτρα που πήραμε – Δεν έπρεπε να έχουμε κλείσει»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έπρεπε να απομονωθούν τα κρούσματα και όχι οι άνθρωποι»
Στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και το κλείσιμο της αγοράς αναφέρθηκαν ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος και ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

https://www.dailymotion.com/video/x7zsz4k

«Έπρεπε να ελέγχουμε χωρίς περιορισμούς και όχι να περιορίζουμε χωρίς έλεγχο», είπε μιλώντας στο MEGA, ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε πως έπρεπε να απομονωθούν τα κρούσματα και όχι οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», «η αυτοκριτική των ειδικών είναι ότι τα μέτρα ήταν λάθος, καθώς ο έλεγχος της πανδημίας χάθηκε».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, τόνισε ότι δε θα έπρεπε να έχουμε κλείσει καθόλου και πως το lockdown έπρεπε να έχει γίνει για δύο με τρεις εβδομάδες από την αρχή.

«Δεν έγινε τίποτα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και το σύστημα που υιοθετήθηκε δεν δουλεύει», είπε με νόημα ο κ. Κούβελας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης οικογενειακού γιατρού, λέγοντας μάλιστα ότι «κατεβάσαμε ρολά σε πολλούς κοινωνικούς τομείς, αλλά δεν έχουμε στοχευμένα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ