Τουρκία: Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες σε βάρος γυναικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοφανή τα στοιχεία που έρχονται από την Τουρκια και αποδεικνύουν πως η θέση της γυναίκας στην Τουρκια είναι τρομερά χαμηλή, γεματη βασανιστήρια και βία που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και ως τη θανάτωση των γυναικών.

Τουλάχιστον 33 γυναίκες στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, σκοτώθηκαν από αντρες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bianet σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 5 Μαρτίου από τα τακτικά στοιχεία παρακολούθησης ειδήσεων, ενώ 14 επιπλέον θάνατοι γυναικών αναφέρθηκαν ως «ύποπτοι» για δολοφονική ενέργεια τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 57 άνδρες αναφέρθηκαν ότι επιτέθηκαν σε γυναίκες τον Φεβρουάριο και τουλάχιστον ένας άνδρας σκότωσε ένα παιδί.

Τέσσερα παιδιά ανέφεραν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από άνδρα, ενώ εννέα γυναίκες ανέφεραν την σεξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Οι άνδρες ανάγκασαν επίσης τουλάχιστον 104 γυναίκες σε εκπόρνευση, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Τα βίαια εγκλήματα κατά των γυναικών στην Τουρκία συχνά δεν τιμωρούνται από τα δικαστήρια και το τουρκικό δικαστικό σώμα έχει επιδείξει την απροθυμία του να τιμωρήσει παραδειγματικά τη βία κατά των γυναικών….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ