12/06/2021

Ούτε ευρώ σε υπαλλήλους εταιριών που έκλεισαν με κρατική εντολή!

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν το ποσό των 3.000 €, αλλά δεν προβλέπεται τίποτα για τους εργαζομένους, παρά τις εξαγγελίες Άδωνι Γεωργιάδη για καταβολή 1.000 ευρώ σε καθέναν εξ αυτών

Στις 5 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει ότι θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος

Σοκ υπέστησαν χιλιάδες εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή την περίοδο των Χριστουγέννων όταν διάβασαν την υπουργική απόφαση για τη νέα επιδότηση του υπουργείου Ανάπτυξης!

Η νέα δράση προβλέπει την ενίσχυση μόνο των κλειστών επιχειρήσεων τις εορταστικές ημέρες με το ποσό των 3.000 ευρώ. Ωστόσο στην απόφαση δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην ενίσχυση των εργαζομένων αυτών των επιχειρήσεων με το ποσό των 1.000 ευρώ, όπως είχε εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει χαρακτηριστικά: «Περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο κ.τλ. όπου κατά την περίοδο των εορτών, θυμίζω, ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή η περιοχή της Κοζάνης στη δυτική Μακεδονία θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος».

Η δράση αφορά επιχειρήσεις στις οποίες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2020 επιβλήθηκαν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου συγκεκριμένων περιοχών αυστηρά περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Την ενίσχυση μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είχαν την 18η Δεκεμβρίου 2020 εγκατάσταση σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω περιοχές:

– Δήμος Ασπροπύργου,

– Δήμος Ελευσίνας,

– Δήμος Μάνδρας – Ευδυλλίας,

– Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,

– Δήμος Καλυμνίων,

– Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου,

– Τοπική κοινότητα Θεσπιέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, τη νέα έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Δυτικής Αττικής, που έμειναν κλειστές την περίοδο των εορτών και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, δικαιούνται 1.782 επιχειρήσεις, κάθε νομικής μορφής με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ το λιανικό εμπόριο, από το σύνολο των 6.428 εγγεγραμμένων επιχειρήσεων ΓΕΜΗ.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και ειδικότερα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 19/03/2021 και ώρα 12.00 και λήξης η 23/4/2021, ώρα 15.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ