Αντιδράσεις (και) «γαλάζιων» βουλευτών για το ΑΠΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εντονος προβληματισμός υπάρχει σε στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. του νομού Θεσσαλονίκης έπειτα από όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ με ΜΑΤ, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Οι «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι έγιναν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι εικόνες με τα πανό στο κτίριο της Πρυτανείας, που είναι σαν… τσαντίρι, πλήττουν την εικόνα μιας Πολιτείας που θέλει να είναι αποτελεσματική.

Το πρώτο «κράξιμο» πέφτει για την ώρα έναρξης της επιχείρησης: «Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς μια τόσο σοβαρή επιχείρηση στις 9 το βράδυ. Αυτά γίνονται αργότερα. Και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει η απόλυτη μυστικότητα και η επιχείρηση να είναι γνωστή σχεδόν σε όλον τον πανεπιστημιακό κόσμο» τονίζει βουλευτής.

Κριτική

Επίσης ασκείται κριτική και για την… ελαφρότητα με την οποία χειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. την πρώτη φάση της υπόθεσης. «Οταν ξεκαθαρίζεις το κτίριο της Πρυτανείας, φροντίζεις και να το περιφρουρείς. Εμείς δεν το κάναμε και έτσι το κτίριο επανακαταλήφθηκε» σημειώνει στέλεχος του κόμματος.

Σε επίπεδο δηλώσεων τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος έδωσε… αρνητικά συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «που παρενέβησαν χθες βράδυ παρακωλύοντας την προσπάθεια της Αστυνομίας να αποτρέψει ενίσχυση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ με επιπλέον άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις καταλήψεις και τις διάφορες ακτιβιστικές ενέργειες, ακόμη και αν αυτές κινούνται έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας».

(Φωτό Αρχείου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ