Μπορεί ο κ. Αλιβιζάτος να μας θυμίσει έστω και ένα σύγγραμμα συνταγματικού δικαίου που έχει γράψει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Αλιβιζάτος θεωρεί ότι είναι «πνευματικός απόγονος» του μεγάλου συνταγματολόγου Αριστόβουλου Μάνεση. Ξεχνάει όμως πως ο Μάνεσης έγραψε και κορυφαίο ολοκληρωμένο βιβλίο συνταγματικού δικαίου!
Μετά το αδιανόητο ρεζιλίκι που έπαθε ο Νίκος Αλιβιαζάτος τρέχοντας να καλοπιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πρωτοφανείς για ακαδημαϊκό δάσκαλο επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος και οι εφημερίδες που τον στηρίζουν σπεύδουν να μας «θυμίσουν» ότι ο κ. καθηγητής είναι, δήθεν, «πνευματικός απόγονος του κορυφαίου των Ελλήνων συνταγματολόγων Αριστόβουλου Μάνεση.

Μάταιος κόπος που φτάνει στα όρια της φαρσοκωμωδίας.  Και ας ξεκινήσουμε από το ότι ο Αριστόβουλος Μάνεσης είναι κορυφαίος συνταγματολόγος γιατί άφησε ένα αναντικατάστατο έργο συνταγματικού δικαίου.  Μπορεί ο κ. Αλιβιζάτος να μας θυμίσει έστω και ένα σύγγραμμα συνταγματικού δικαίου που έχει γράψει;  Φυσικά και όχι.

Μόνο που αυτό είναι το λιγότερο.  Γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Αριστόβουλος Μάνεσης για να γίνει ο κορυφαίος των συνταγματολόγων εκτός από το έργο του διέθετε και ένα μεγάλο ακαδημαϊκό ήθος.  Ήθος που αποδεικνύεται από το ότι ήταν πάντοτε απέναντι στην εκάστοτε εξουσία κάθε φορά που έπρεπε να πει ελεύθερα την γνώμη του.

Τι έχει να επιδείξει απέναντι στον ‘Αριστόβουλο Μάνεση ο κ. Αλιβιζάτος;  Δύο μόνο παραδείγματα αρκούν. Τον Μάρτιο του 2019 έλεγε ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πιάνει πουλιά στον αέρα» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Και σήμερα «υμνεί» τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτιθέμενος κατά του Αλέξη Τσίπρα για να εξυλεωθεί…

Γι’ αυτό λέμε στον κ Αλιβιζάτο και σε όσους προσπαθούν να φτιάξουν την εικόνα του, να μην επιχειρεί να συγκριθεί με τον Αριστόβουλο Μάνεση.  Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.  Για να μη θυμηθούμε και το άλλο για το τι συμβαίνει σήμερα «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα»!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ